AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

22

(1-1)

Yleisöä 1712

HJK
4-6-1
vko.19 // 17.5.2015

VPS:lle kauden avauspiste (VPS-HJK 2-2)

VPS:lle kauden avauspiste (VPS-HJK 2-2)

Vaasan Palloseura pelasi Hietalahden nurmella loistavaa jalkapalloa ja nousi Juho Mäkelän loppuhetkien osumalla 2-2-tasapeliin HJK:ta vastaan. Piste oli Vepsulle ensimmäinen tämän kauden Veikkausliigassa.

VPS pelasi monien mielestä kauden parhaan pelinsä, kun se hallitsi varsinkin toista puoliaikaa suvereenisti suurta mestarisuosikkia HJK:ta vastaan. Vepsun hyvät otteet palkittiin lopulta 2-2-tasapelillä.

Vepsu aloitti alusta asti erittäin aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti hyökkäämään. Juho Mäkelälle avautui kaksi kertaa hyvä maalintekopaikka ja Eero Tammiselle kerran. Varsinkin koko pelin pirteästi esiintyneet Pyry Soiri ja Tamminen olivat erittäin energisiä laidoillaan ja loivat jatkuvasti painetta HJK:n kenttäpäätyyn.

Vaikka HJK sai hetkellisesti otetta, VPS selvitti ne tyylillä ja lähti välittömästi painamaan kohti HJK-maalia laitapelaajiensa johdolla.

37. peliminuutilla taistelu palkittiin, kun Jordan Seabrook huudatti kotiyleisöä 1-0-osumallaan. Seabrook nousi röyhkeästi ohi HJK-puolustuksen ja viimeisteli tyylillä ohittaen Sahlgrenin.

Vepsu oli kuitenkin epäonnekas ennen taukovihellystä, kun Ville Koskimaa ohjasi Atomu Tanakan syötön omaan maaliin.

Vepsu pykäsi toiselle puoliskolle vieläkin isompaa vaihdetta silmään. HJK ei päässyt ensimmäiseen 15 minuuttiin Vepsun puolustuskolmannekselle juuri ollenkaan.

Lähimpänä maalintekoa oli Thomas Kula, jonka kulmapotku oli mennä suoraan HJK-maaliin. Sahlgren onnistui kuitenkin nyrkkeilemään pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Vepsun täydellinen hallinta kuitenkin mureni, kun HJK karvasi Charles Bantangalta pallon pois ja rankaisi armotta. Maalintekijänä kunnostautui Tanaka.

Bantanga loukkaantui samassa tilanteessa.

Pallo oli hetken päästä HJK-maalissa, kun Kulan kulmapotku suuntautui jälleen maaliviivan tuntumaan, josta Viitikko pääsi jatkamaan pallon maaiin. Tuomari kuitenkin vihelsi tilanteesta rikkeen.

Takaiskuista huolimatta Vepsu painoi päälle ja saikin lopulta palkinnon, kun varsinaista peliaikaa oli enää pari minuuttia jäljellä. Soirin vapaapotku tavoitti Mäkelän, joka voitti ilmatilan herruuden Sahlgrenilta ja puski pallon maaliin.