AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

22

(1-1)

Yleisöä 1712

HJK
4-6-1
vko.19 // 16.5.2015

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Olli Huttusen luotsaama VPS saa vieraita Helsingistä. (Kuva: Juhani Tamminen)

Vaasan Palloseura ja HJK päättävät tiivistahtisen viikon sunnuntaina, kun ne kohtaavat Vaasan Hietalahdessa kello 17.00.

Joukkueet ovat ehtineet kohdata tällä viikolla jo kertaalleen, ja silloin HJK oli Sonera Stadiumilla parempi. Ainoan maalin viimeisteli Robin Lod, joka puski kulmapotkusta lähteneen pallon ohi VPS:n maalivahdin Henri Sillanpään.

VPS on yhä kuuden ottelun jälkeen nollakerhossa. Sunnuntaina sillä on jälleen uusi mahdollisuus avata pistetili, ja joukkueen kaikki keskittyminen on nyt siinä.

- Vaikka tiesimme jo talvikaudella, että kauden alku ei tule olemaan uudistuneella joukkueella helppo, emme uskoneet sen olevan näin hankala. Ilmapiiri kopissa on kuitenkin hyvä siihen nähden, missä tilanteessa olemme, päävalmentaja Olli Huttunen kertoi seuran verkkosivuilla.

- Lähdemme luottavaisin mielin kotikentälle. Kaikki on mahdollista, jopa HJK:ta vastaan, "Oka" jatkoi.

HJK-ottelusta on varmuudella poissa pitkäaikaispotilaiden lisäksi Loorents Hertsi, joka sai helatorstain kamppailussa punaisen kortin.

- (Eero)Tamminen oli SJK-pelistä poissa kuumeen takia, mutta toipuu todennäköisesti sunnuntaihin mennessä. Pohjevaivoista kärsineet Admir Catovic ja Tony Björk ovat vielä kysymysmerkkejä. Catovic näyttäisi olevan lähempänä paluuta, Huttunen kertoi.

Hallitseva Suomen mestari HJK on voittanut kaksi viimeistä ottelua maalein 1-0. HJK:n puolustus onkin toiminut viime aikoina erinomaisesti. Koko joukkueena puolustaminen on sujunut pelistä toiseen mallikkaasti ja myös ruotsalaismaalivahti Daniel Örlund on päässyt vakuuttavaan vireeseen. Klubin kauden suurimmat ongelmat ovat olleet maalinteossa. Helsinkiläiset ovat iskeneet kahdeksassa ottelussa vasta 11 maalia, mutta ovat napsineet tiukkoja voittoja useimmista otteluistaan.

Sunnuntain ottelusta ovat sivussa reisivammoja potevat Ousman Jallow, Nikolai Alho, Formose Mendy ja Gideon Baah. Edellisen pelin väliin jättäneet Rasmus Schüller ja Robin Lod palaavat joukkueen vahvuuteen VPS:ää vastaan.

VPS-HJK Hietalahden stadionilla sunnuntaina 17.5 kello 17.00. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.