4-5-1
vko.19 // 17.5.2015

RoPS haki pisteet Lahdesta (FC Lahti-RoPS 1-2)

RoPS otti vierasvoiton. (Kuva: Juha Tamminen.)

RoPS kaatoi sunnuntaina vieraskentällä FC Lahden maalein 2-1 (1-0). RoPS:n maalit tekivät Aleksandr Kokko ja Vilim Posinkovic.

Peli käynnistyi varovaisesti, eikä kumpikaan joukkue saanut peliään toimimaan kunnolla ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin.

Peli alkoi pikkuhiljaa kääntyä isännille ja Lahti sai luotua hyvin painetta vieraiden maalille. Ensimmäinen todellinen huippupaikka nähtiin reilun 20´minuutin jälkeen, kun Rafael laukoi noin 20-metristä vasurillaan. RoPS:in maalivahti Ricardo torjui kuitenkin tämän laukauksen. Paluupallo ajautui Mika Ääritalon, jonka vihaisen laukauksen onnistui Ricardo jälleen torjumaan. Pallo jäi vielä pyörimään RoPS:in 16-alueelle, mutta vieraat selvisivät kuin selvisivätkin tilanteesta kuivin jaloin.

Lahti menetti otetta pelistä puolen tunnin kohdalla ja RoPS pääsi vyörymään vaihteeksi Henrik Moisanderin vartioimaa maalia kohti. Kokko vei RoPS:in johtoon 33´minuutin jälkeen. Ääritalo ei kyennyt kunnolla purkamaan palloa pois Lahden puolustusalueelta RoPS:in painostuksen jälkeen. Pallo ajautui boksin sisälle Kokolle, joka ampui paikastaan pallon vuorenvarmasti maaliin.

Juuri ennen puoliaikaa nähtiin dramaattinen käänne. Ääritalo oli päästä läpiajoon, mutta vieraiden kapteeni Antti Okkonen repi hänet alimpana miehenä kumoon. Seurauksena tilanteesta punainen kortti Okkoselle ja Lahdelle vapaapotku hyvästä paikasta. Markus Joenmäki antoi vapaapotkun, mutta se suuntautui päin Ricardoa.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Lahti suoritti puoliajalla pelaajavaihdon. Leandro Motta teki tilaa maanmiehelleen Alvesille.

Toisella puoliajalla kupletin juoni oli selvä. RoPS vetäytyi vahvasti omalle kenttäpuoliskolleen ja kyttäsi vastahyökkäyspaikkoja. Lahti otti pelinhallinnan suvereenisti itselleen ja pyrki löytämään aukkoja rovaniemeläisten puolustusryhmityksestä.

Toista puoliaikaa oli pelattuna vajaa 15-minuuttia, kun Lahti iski terävästi vastaan RoPS:in kulmapotkun jälkeen. Moisander avasi käsistään tarkasti Rafaelille, jonka nikkaus taaksepäin osui suoraan Aleksi Ristolan juoksulinjalle. Ristola pääsi tilanteessa puolittain läpi ja juoksi hurjaa kyytiä kohti RoPS:in maalia. Ristola ajautui pienehköön kulmaan ja miehen laukaus karkasi reilusti yli maalin.

58´minuutilla Petri Pasanen vaihdettiin kentältä pois ja hänen tilalleen juoksutettiin Pekka Lagerblom. Pyry Kärkkäinen otti paikan Joenmäen vierestä topparina Lagerblomin tullessa keskikentälle.

Lahti jatkoi painostustaan ja se tuotti tulosta viimein 69´minuutilla. Kulmapotkun jälkitilanteesta Henri Toivomäki pääsi keskittämään ja maalinedustalla Alves syöksyi Ricardon edestä ensimmäisenä palloon puskien sen maalin perukoille.

Maalin jälkeen Lahti vaihtoi maalisyötön antaneen Toivomäen pois ja hänen paikkansa kentällä otti Xhevdet Gela.

RoPS kuittasi välittömästi ja siirtyi uudelleen johtoon. Posinkovic pääsi Janne Sakselan alustuksesta laukomaan takatolpalta kaikessa rauhassa ja hiljensi kotiyleisön täydellisesti vieden vieraat jälleen johtoon.

Lahti haki viimeiset kaksikymmentä minuuttia tasoitusta vimmatusti ja pystyikin luomaan muutaman erittäin maukkaan tekopaikan. Kuhnureilla ei kuitenkaan ollut viimeistelypaikoissa tarpeeksi kylmäpäisyyttä mukana ja näin lisäosumia ei enää nähty pelin päättyessä 1-2 lukemiin.