AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 2580

SJK
4-4-2
vko.19 // 16.5.2015

Ennakko: FC KTP-SJK

Ennakko: FC KTP-SJK

Sami Ristilän luotsaama FC KTP palaa evakosta Arto Tolsa Areenalle. (Kuva: Juhani Tamminen)

FC KTP:n seitsemän ottelun mittainen evakkoretki saa sunnuntaina päätöksen, kun joukkue pääsee ensimmäistä kertaa tällä Veikkausliigakaudella tutulle ja nyt myös uudistetulle Arto Tolsa Areenalle. Vieraakseen joukkue saa vastustajan aivan liigan kärjestä, sillä vastaan asettuu SJK Seinäjoelta. Kamppailuun lähdetään asetelmista, joissa kotijoukkue KTP löytyy sarjataulukon sijalta 10. Pisteitä on kertynyt viisi kappaletta.

Vahvana mestarisuosikkina kauteen lähtenyt seinäjokelaispakka löytyy odotetusti kärkipäästä sijalta kaksi. Pisteitä heille on kertynyt kauden seitsemässä ottelussa kuusitoista. SJK on esiintynyt kauden alussa tehokkaana, sillä joukkueen maaliero on kymmenen plussan puolella. Tehtyjä osumia on komeasti 12 ja joukkueen puolustuspää on sarjan tiukin, päästettyjä maaleja on vain kaksi.

KTP lähtee sunnuntain peliin tappiosta huolimatta oman pelaamisen kautta.

- Iso haaste totta kai, mutta lähdemme positiivisesti eteenpäin. Pääsemme ensimmäistä kertaa omalle kentällemme, ja koetamme saada siitä heti ison edun. Joukkueessa on hyvä virinä päällä. Toivotaan, että se kantaa hedelmää, kotkalaisten valmentaja Sami Ristilä totesi seuran verkkosivuilla.

Kotkalaisilta puuttuu ottelusta pelikiellossa oleva Juuso Salonen sekä loukkaantuneet Samuli Kaivonurmi ja Josh Mulvany. Myös pitkäaikaispotilaiden Joel Meron sekä Aleksi Tarvosen sairaslomat jatkuvat, vaikkakin Mero alkaa jo pikku hiljaa lähestyä harjoituskuntoa.

Sarjakakkonen SJK puolestaan matkusti jo lauantaina Kotkaan, ja joukkue pääsee ottamaan tuntumaa Arto Tolsa Areenan uuteen tekonurmeen.

- Pelimme menee koko ajan eteenpäin, kuten on tiedetty, mutta haluamme parantaa sitä vielä. Kova otteluruuhka laittaa jaksamiselle omat haasteensa, mutta meillä on laaja ja tasokas rinki. Vastaan tulee tappiosta sisuuntunut joukkue, joka haluaa näyttää parastaan kotiyleisölleen. Molemmat joukkueet haluavat pelata pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa, joten tulee varmasti hyvä peli, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran verkkosivuilla.

SJK:lta puuttuvat ottelusta ainoastaan loukkaantuneet Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi.


FC KTP-SJK Kotkan Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina kello 17.00 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.