AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-5-1

30

(0-0)

Yleisöä 1487

Ilves
4-6-1
vko.20 // 19.5.2015

Ennakko: SJK-Ilves

Ennakko: SJK-Ilves

SJK kohtaa keskiviikkona 20.5. Seinäjoen Keskuskentällä Tampereen Ilveksen, jota valmentaa Seinäjoella varsin tuttu Keith Armstrong. Ottelu alkaa klo 18.30.

SJK on pelannut kotona neljä ottelua ja voittanut kaikki maalisuhteella 10-0. Näistä Keskuskentällä on pelattu kolme ottelua. Vieraskentällä ei ole sujunut yhtä vahvasti, tuloksena kaksi tasapeliä, yksi tappio ja yksi voitto, mutta kokonaisuutena kauden alku on sujunut tuloksien valossa mainiosti. Varsinkin puolustus on ollut täyttä timanttia. Omissa ei ole soinut kuin kahdesti ja maalivahti Mihkel Aksalu on pelannut jo kuusi nollapeliä.

Tähän peliin SJK lähtee jälleen melkein terveellä miehistöllä, sillä vain Jesse Sarajärvi ja Marco Matrone ovat varmuudella sivussa. Laaja rinki on tullut otteluruuhkassa tarpeeseen, kun pelejä on pahimmillaan jopa kolmea / viikko. Tämä alkaa jo vaikuttaa pelaajien jaksamiseen, mutta pahin alkaa onneksi olla jo nyt takanapäin ja ottelutahti hidastuu hieman. Kierrätystä tarvitaan silti, sillä uudet otteluruuhkat odottavat viimeistään euro-otteluiden alkaessa.

Keskiviikon ottelussa SJK:lla on myös pienet kalavelat maksettavanaan, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen Keskuskentällä päättyi Ilveksen 2-1 voittoon. SJK toki kuittasi tuon voittamalla Tammelassa sen jälkeen 3-1 luvuin. SJK ja Ilves kohtasivat myös harjoitusottelussa tänä talvena ja SJK voitti 1-0 Akseli Pelvaksen maalilla.

Ilveksellä on käynnissä melkoiset härkäpäivät, sillä joukkue pelaa neljä matsia kymmeneen päivään. Viime torstaina Ilves pelasi Tammelan kuumassa iltapäivässä 1-1-tasurin HIFK:n kanssa ja viikonloppu vietettiin Maarianhaminassa, missä kotijoukkue IFK Mariehamn ratkaisi ottelun aivan lopussa. Keskiviikon ottelun jälkeen on pari vapaapäivää ja lauantaina Tammelan stadionille saapuu FC Lahti.

- Kyllähän peli oli aikamoista taistelua. Pakettimme pysyi hyvin kasassa, kunnes sitten lopussa vastustaja sai tehtyä pari maalia. Lopputulos syö miestä, kommentoi Ilveksen kapteeni Antti Hynynen sunnuntain ottelun jälkeen Maarianhaminassa.

Ilves on pelannut nyt seitsemän ottelua Veikkausliigassa ja koossa on yhteensä viisi sarjapistettä. Kotijoukkue SJK on puolestaan odotetusti sarjan kärkipäässä ja joukkue on kerännyt kahdeksasta pelaamastaan ottelusta mojovat 17 sarjapistettä. Etenkin SJK:n puolustuspelaaminen on ollut timanttista, sillä se on päästänyt ainoastaan kaksi maalia omaan päähän.

Ilveksen pelaajatilanne tässä kovassa otteluruuhkassa on varsin hyvä. Pohjevammastaan toipunut puolustaja Heikki Aho palasi avauskokoonpanoon Maarianhaminassa ja mies pelasikin heti täydet 90 minuuttia. Puolustaja Antti Koskinen puolestaan loukkasi jalkaansa viime pelissä ja miehen pelikunto on kysymysmerkki. Kokoonpanosta ovat varmuudella poissa pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Olli Vakkala (kylki).


SJK-Ilves Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 20.5. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.