AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-3

20

(0-0)

Yleisöä 5301

FC Inter
4-3-3
vko.20 // 20.5.2015

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

HJK pelaa kauden kuudennen kotiottelunsa torstaina, kun Veikkausliigan kärkikamppailussa vastaan asettuu turkulainen FC Inter.

Klubi on ollut toistaiseksi Sonera Stadiumilla voittamaton ja kuudesta kotiottelusta on saldona viisi peräkkäistä voittoa ja kotiavauksessa pelattu tasapeli FC Lahtea vastaan. Oma maali on pysynyt Sonera Stadiumilla puhtaana jo yli 11 puoliaikaa putkeen, joten Interillä on tiedossa hikinen iltapuhde, mikäli turkulaiset aikovat poistua Helsingistä pisteiden kera.

Joukkueiden viime kauden kohtaamiset olivat tasaisia. Veikkausliigassa pelatusta kolmesta ottelusta Klubi otti kaksi voittoa ja kerran pelattiin tasan, minkä lisäksi joukkueet kohtasivat myös Suomen Cupin finaalissa. Klubi vei tasaisen kohtaamisen lopulta vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja nappasi tuplamestaruuden itselleen.

Inter on aloittanut kautensa hyvin. Turkulaiset ovat Klubia pelin vähemmän pelanneena vain kolme pistettä perässä ja paremman maalieronsa turvin turkulaiset kiilaavat Klubin edelle jo torstaina, mikäli onnistuvat selviytymään ottelusta voittajana. Klubi ei ole saanut koneestaan kaikkea irti viime otteluissa, mistä kertoo Vaasassa sunnuntaina VPS:ää vastaan pelattu 2-2 tasapeli. Kotikentällä tulokset ovat hyviä ja saman täytyy jatkua myös torstaina Interiä vastaan.

- Valmistautuminen otteluihin ei vaihtele kotipelien ja vieraspelien mukaan, vaan samalla tavalla valmistaudutaan jokaiseen otteluun. Valmentajien tehtävänä on löytää ne asiat, mitkä eivät pelissä toimi tarpeeksi hyvin ja viedä ne harjoituskentälle. Pelin jokaisen osa-alueen pelaamisen on vielä vahvistuttava. Siihen ei mitään taikatemppuja ole, vaan se vaatii kovaa työntekoa kaikilta, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika "Bana" Lehkosuo seuran sivuilla.

Klubin sairasosastolla on edelleen neljä reisivammoista kärsivää potilasta. Formose Mendy ja Ousman Jallow ovat jo lähellä paluuta pelikentille. Nikolai Alhoa ja Gideon Baah'ta joudutaan odottamaan vielä hieman pitempään, mutta myös Alho ja Baah ovat toipumassa kovaa kyytiä.

Torstain kotijoukkue HJK on ollut Interille erityisesti vieraskentällä vaikea voittaa. Joukkueen päävalmentaja Job Dragtsma ei halua tästä ottaa kuitenkaan paineita.

- HJK:ta on vaikea voittaa erityisesti heidän kotikentällä. Inter, eikä moni muukaan joukkue ole siihen pystynyt. Tästä asiasta ei kuitenkaan kannata ottaa paineita. Hyvällä esityksellä kaatuu myös HJK, sanoo Dragtsma päättäväisesti Interin sivuilla.

Interin saa kokoonpanoonsa mukaan kolhun takia kaksi Interin edellistä ottelua sivussa olleen Mika Ojalan. Loukkaantuneiden kirjoille siirtyy vastaavasti Eric Matoukou, joka nilkutti jalkavamman takia sivuun KuPS-pelistä.

- Ojalan paluu on meidän hyökkäyspelaamiselle tärkeä, se on selvä asia. Nyt vastaavasti sitten Eric joutuu sivuun vamman takia. Olemme kuitenkin näyttäneet, että pystymme voittamaan pelejä ilman häntäkin, sanoo Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat torstaina loukkaantuneiden kirjoissa olevat Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi, Vahid Hambo, Eric Matoukou, Diogo da Costa ja huojentavia uutisia saanut Kaan Kairinen, joka selvisi omasta vakavalta näyttäneestä tilanteesta säikähdyksellä. Pelikiellon takia sivussa on Ari Nyman.

HJK-FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 21.5. kello 18.30 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.