AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-6-1

21

(0-0)

Yleisöä 2133

FC Lahti
4-3-3
vko.20 // 22.5.2015

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ilves ja FC Lahti kohtaavat lauantain ainoassa Veikkausliigaottelussa Tampereen Tammelassa.

Ilves on pelannut nyt kahdeksan ottelua Veikkausliigassa ja kasassa on viisi sarjapistettä. Viime viikon torstaina Tammelassa pelattiin kuuma kamppailu, missä Ilves ja HIFK tasasivat pisteet melkoisen trillerin jälkeen lukemin 1-1. Tuossa ottelussa Ilves-toppari Samu Nieminen huudatti kotiyleisöä upealla puskumaalillaan.

Lauantaina odotuksissa on jälleen hieno jalkapalloiltapäivä. Viime kierroksella Ilves matkusti Seinäjoelle, missä isäntäjoukkue SJK ratkaisi ottelun toisen jakson tehovarttinsa aikana ja sarjapisteet jäivät tamperelaisittain saamatta.

- SJK oli tietysti selvä suosikki tuossa ottelussa. Aloitimme hyvin ja SJK sai ensimmäisen laukauksensa vastan avausjakson lopussa. SJK teki sitten toisella jaksolla maalinsa nopealla tahdilla. Jos SJK-pelistä haetaan hyviä asioita, niin me pelasimme hyvän avausjakson. Kotona meidän pitää napata pisteitä. KTP:ta ja HIFK:iä vastaan oli viittä vaille, ettemme napanneet kolmea pistettä. Lauantain otteluun FC Lahtea vastaan lähdemme voitto mielessä, kommentoi päävalmentaja Keith Armstrong Ilveksen verkkosivuilla.

Armstrong on kierrättänyt viime otteluissa pelaajiaan ja avauskokoonpano on elänyt kohtalaisen paljon. Rotaation suorittaminen on välttämätöntä, sillä Ilveskin pelaa kymmenen päivän sisään peräti neljä ottelua. Loukkaantuneiden listalla on silti melko pieni jono, sillä pitkäaikaispotilaiden, Henry Chidozie Ugwunna (polvi) ja Olli Vakkala (kylki), lisäksi lauantaina puuttuu ainoastaan viime sunnuntaina Maarianhaminassa jalkaansa telonut puolustaja Antti Koskinen.

FC Lahden alkukausi on ollut vaikea tuloksellisesti. Voitot ovat karttaneet joukkuetta huonon viimeistelyn takia. Puolustuspää on toiminut pääpiirteittäiin hyvin, mutta sillekin on alkukauden aikana sattunut kohtalokkaita nukahduksia. Kuvaavaa on, että vastustajat ovat käyttäneet vähäiset maalintekopaikat armotta hyväkseen, kun Lahti on tarvinnut lukuisia paikkoja edes yhden osuman aikaansaamiseksi.

Viime sunnuntaina Lahti kävi aallonpohjalla hävittyään 1-2 kotonaan RoPS:ille, vaikka pääsi pelaamaan koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla. Tästä tappiosta sisuuntuneena Lahti kukisti viime keskiviikkona KuPS:in vieraissa tyylipuhtaasti 3-0.

Liigacupissa joukkueet kohtasivat pariin otteeseen. Ensimmäinen koitos Mukkulan hallissa päättyi Ilveksen 1-0 vierasvoittoon. Tampereella pelattu ottelu päättyi puolestaan Ilveksen 2-1 voittoon.

Lahden pelaajatilanne on ottelun alla hyvä. Ainoa varma poissaolija on Pekka Lagerblom. Markus Joenmäen pelaaminen on epävarmaa KuPS-ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen takia.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla lauantaina 23.5. kello 16. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.