FC KTP
5-2-3
vko.20 // 24.5.2015

FC KTP:lle vieraspisteet (FF Jaro-FC KTP 0-2)

FC KTP haki pisteet FF Jarolta Pietarsaaresta 2-0-lukemin. Maalit merkittiin Tamas Gruborovicisille ja kapteeni Ilari Äijälälle.

Kamppailun käännekohta nähtiin ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, kun Jaron Serge Atakayi sai punaisen kortin. Ottelun parhaana palkittiin vieraiden maalivahti Jere Pyhäranta.

Ottelu alkoi Jaron kannalta jälleen kerran vaikeasti. Ottelu ei ollut vanhentunut viittä minuuttiakaan, kun pallo oli ensimmäistä kertaa Jaron maalissa. Giorgi Ositashvilin pitkät rajaheitot aiheuttivat Jarolle pieniä ongelmia ja yhden heiton jälkitilanteesta vierasjoukkue siirtyikin johtoon. Denis purki heiton kauaksi keskialueelle, mutta jatkotilanteesta Ilari Äijälä löysi rangaistusalueelta Tamas Gruborovicsin, joka otti pallon haltuun ja laukoi toisella kosketuksella tilanteeksi 0-1.

Avauspuoliajan edetessä Jaro otti selvän hallinnan ottelussa ja pallo viihtyi pääasiassa Jaron hyökkäysalueella. Jaro loi useita puolittaisia paikkoja, joita seurasi lukuisat erikoistilanteet, mutta tällä kertaa niissä ei ollut riittävästi laatua.

Sekä Didier Boris Kadio että energisesti laidallaan pelannut Seth Paintsil saivat paikkansa rangaistusalueen sisältä, mutta molempien laukausten eteen löytyi puolustajan jalka.

Reilun puolen tunnin kohdalla tilanne olikin yhtäkkiä 0-2. KTP:n Valeri Minkenen siirsi pallon 30 metriin Ilari Äijälälle, jonka laukaus painui hieman yllättäen tarkasti tolpan juureen ohi Emil Öhbergin.

Jaro ei luovuttanut, vaan painoi pelin väkisin vieraiden maalille. Lähimmäksi kavennusta pääsi Denis, jonka saksipotku otti kimmokkeen puolustajan päästä, mutta Jere Pyhäranta KTP:n maalissa teki ottelun kannalta ison torjunnan venyttämällä upeasti kätensä pallon tielle, vaikka oli itse menossa jo toiseen suuntaan.

Jani Virtasella oli hetkeä aiemmin ollut paikka laukoa rangaistusalueen sisältä, mutta puolustajan taklaus osui pallon lisäksi Virtasen jalkoihin ja Virtanen tuli vaihtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Hänet korvasi Serge Atakayi.

Pyhärannan hienon torjunna lisäksi ottelun ratkaiseviin tapahtumiin kuului Atakayin punainen kortti hieman ennen taukoa. KTP:n Jordi Van Gelderen suojasi palloa päätyrajalla Atakayin ahdistellessa. Atakayi potkaisi kevyesti Van Geldereniä jaloille pallon oltua jo päädystä yli ja Antti Munukka nosti suoran punaisen kortin.

Toisella puoliajalla Jaro jatkoi kavennusmaalin jahtaamista miesalivoimallakin. Kotijoukkue vei pelin vastustajan päätyyn , mutta aivan samanlaista vyörytystä ei vieraiden maalilla nähty kuin avauspuoliajalla.

Paras paikka oli tulla Paintsilille toisen puoliajan alkupuolella, kun Denisin hyvä ulkosyrjäsyöttö vapautti Paintsilin puolustuslinjan taakse, mutta vikkelä laituri vedettiin nurin rangaistusalueen rajalla. Jose Manuel Riveran vapaapotku oli kimmota suoraan Kadion jalkaan maalin edessä, mutta tänään pallo ei pomppinut Jarolle.

Ottelu päättyi lukemiin 0-2 ja tärkeät pisteet matkasivat Kotkaan.