4-5-1
vko.21 // 25.5.2015

HIFK nousi lopussa tasoihin (HIFK-KuPS 1-1)

Kuva: Juha Tamminen.

HIFK ja KuPS pelasivat maanantaina 1-1-tasapelin Sonera Stadiumilla. KuPS meni johtoon Babacar Diallon maalilla, mutta Pekka Sihvola tasoitti 86. minuutin kohdalla.

HIFK otti pelin haltuunsa aurinkoisella Sonera Stadiumilla heti alkuminuuteista lähtien. Keskikentän moottori Jukka Halme pyöritti peliä mallikkaasti, mutta IFK ei saanut lukuisista paikoista huolimatta palloa ohi KuPS-maalivahti Tomi Maanojan.

Ottelun 22. minuutilla KuPS siirtyi 1-0 vierasjohtoon kuin varkain, kun Petteri Pennanen antoi erinomaisen kulmapotkun ja Babacar Diallo jatkoi pallon taidokkaasta rinnallaan HIFK:n maaliin. Tilannetta edelsi kotijoukkueen puolustuksen merkkausvirhe.

Puolen tunnin kohdalla nähtiin ottelun käännekohta, kun KuPS:n Joachim Osvaldin päässä pimeni totaalisesti ja mies potkaisi tilanteen jälkeen kotijoukkueen puolustaja Matias Hännistä. Seurauksena tilanteesta oli punainen kortti ja ulosajo. Yhden miehen ylivoimasta huolimatta kotijoukkue ei saanut tasoitettua ottelua esimmäisellä jaksolla ja tauolle siirryttiin kuopiolaisten 1-0 vierasjohdossa.

Toisella jaksolla miesylivoimalla pelannut kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään kohti vierasjoukkueen maalia, mutta KuPS-vahti Tomi Maanoja ja kuopiolaisten puolustus kesti Tähtirintojen lähentelyt. Myös kuopiolaisilla oli omat paikkansa, mutta HIFK-vahti Mika Johansson torjui Petteri Pennasen lähentelyt.

Maanantai-illan toinen käännekohta nähtiin pelin 70. minuutilla, kun vierasjoukkueen hyökkäyspelin sielu Petteri Pennanen loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä tilanteessa ja joutui jättämään kentän. Pennasen poistuttua kentältä KuPS tyytyi vain puolustamaan johtoasemaansa.

Kuopiolaiskannattajat virittelivät jo voitonlaulujaan, kun ottelun 86 minuutilla Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta ja kukas muukaan kuin Pekka Sihvola jatkoi pallon vastustamattomasti ohi maalivahti Tomi Maanojan kuopiolaismaaliin. Maali oli Sihvolan kauden kolmas osuma ja syöttö Jurvaisen kauden 4 maalisyöttö.

Ottelun lopussa vaihdosta kentälle tulleella Fredrik Lassaksella oli vielä mahdollisuus antaa alkutahdit helsinkiläisten voitonjuhlille, mutta läpi ottelun hyvin pelannut Tomi Maanoja venyi Lassaksen laukauksen tielle. Näin pisteet jaettiin maalein 1-1. Tasapelin myötä HIFK:n tappiottomien otteluiden sarja venyi peräti viiden ottelun mittaiseksi. Myös joukkueen kotisaldo pysyi tappiottomana.