AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(0-1)

Yleisöä 2562

KuPS
4-5-1
vko.20 // 24.5.2015

​Ennakko: HIFK-KuPS

​Ennakko: HIFK-KuPS

HIFK pääsee jälleen kotiyleisönsä eteen. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on hävinnyt neljästä edellisestä ottelustaan kolme ja pelannut yhden tasapelin, mutta sitä ennen kuopiolaiset voittivat HJK:n kotikentällään lukemin 1-0. Vaikka KuPS on kiitänyt viime ottelut matalalla, niin joukkue lähtee silti maanantain otteluun ennakkosuosikkina.

KuPS-joukkue on valmistautunut viikonlopun aikana huolellisesti maanantaista ottelua varten. Joukkue huilasi torstaina ja perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina vedettiin aamupäiväharjoitukset. Joukkue lähti sunnuntaisten treenien jälkeen matkustamaan kohti Helsinkiä, jossa vedetään viimeistelyharjoitukset maanantaina aamupäivällä. Sonera Stadiumilla taistellaan illalla arvokkaista liigapisteistä ja pelin jälkeen matkustetaan takaisin Kuopioon.

Kuopiolaisjoukkue tavoittelee maanantaisesta pelistä hyvää lopputulosta. Edellisestä pelistä on ehditty palautua hyvin ja pelaajat saapuvat Sonera Stadiumin peliareenalle taistelutahtoisella mielellä.

- HIFK on nousijajoukkue, joka tekee töitä tosi kovaa. Isossa kuvassa heillä on hyvä tarina menossa. Me mennään nyt heidän kattilaan ja katsotaan, miten selviydytään. Me pääsimme nyt hiukan huilaamaan ja eteenpäin mennään. Kolhuja meillä on normaalimäärä. Tilanne katsotaan maanantaisten treenien jälkeen. Palautuminen on sujunut hyvin ja valmiina ollaan maanantain peliin, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Neljästä ottelustaan kolme viime hetkien maalilla voittanut HIFK on varmasti saanut voitoistaan ison määrän itseluottamusta. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee KuPS-otteluun hyvillä mielin. HIFK on Veikkausliigahistorian joukkueista ainoa, joka ei ole vielä hävinnyt vielä ainuttakaan kotiottelua.

– Meillä on hyvä ottelu alla KTP:ta vastaan. Täytyy tietenkin muistaa, että KuPS on täysin erilainen vastustaja kuin KTP. KuPS on erittäin kova ja iskukykyinen joukkue, josta isoimpana esimerkkinä toimii kotivoitto HJK:ta vastaan. KuPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, Honkavaara kertoo,

Tähtirintojen kokoonpano on vaihdellut alkukaudesta todella paljon. Jokaiselle pelipaikalle on tarjolla laadukkaita pelimiehiä.

– Vaihdamme kokoonpanoa vain, jos joku pelaajista ei ole palautunut kunnolla. Saa nähdä, ketä pelaajistamme ovat avauskokoonpanossa KuPS-ottelussa, Honkavaara miettii.

Keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna on KuPSilta poissa maanantaisesta ottelusta pelikieltonsa johdosta.


HIFK - KuPS Sonera Stadiumilla maanantaina 25.5. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.