AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

10

(0-0)

Yleisöä 1077

VPS
4-4-2
vko.21 // 28.5.2015

Ennakko: RoPS-VPS

Ennakko: RoPS-VPS

Perjantaina RoPS kohtaa kotonaan heikon alkukauden pelanneen VPS:n. Odotettavissa on hyvin intensiivinen ja aktiivinen kamppailu pisteistä, sillä molemmille joukkueilla on ollut yli viikon mittainen ottelutauko.

Vaasan Palloseuralla on ollut yli viikon tauko otteluista, joten sillä on ollut hyvin aikaa hioa kuvioitaan ja parannella kolhujaan ennen RoPS-ottelua. Päävalmentaja Olli Huttusen mukaan otteluruuhkan jälkeinen vapaa viikonloppu teki pelaajille hyvää sekä henkisesti että fyysisesti.

- Maanantaina jatkettiin harjoittelua. Meininki on ollut hyvää, eikä vaikea tilanne ole näkynyt tekemisessä millään tavalla, Huttunen kertoo Vepsun verkkosivuilla.

VPS on keskittynyt harjoituksissa varsinkin keskikentän ja puolustuksen yhteistyöhön, puolustuspelaamiseen ja erikoistilanteisiin, joista vastustaja on iskenyt luvattoman monta kertaa pallon vaasalaisten maaliin. HJK-kotiottelu on ollut tähän mennessä ainoa, jossa verkko ei ole erikoistilanteessa soinut omassa päässä.

- Rovaniemelle lähdetään tulos edellä. Olemme pelanneet hyviäkin pelejä, mutta nyt pitää päästä pisteille keinolla millä hyvänsä, Huttunen korostaa.

Molemmat joukkueet ovat pienen hengähdystauon aikana keränneet voimia ja luvassa on RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan energinen kamppailu sarjapisteistä.

- VPS:lla on kova ja kokenut puolustus, kovaa taklaava keskikenttä ja sarjan nopein hyökkäys. Joukkue hakee meitä vastaan vastahyökkäyksiä ja keskityksiä, joiden kohteena ovat maalikuningas Mäkelä, vahva Seabrook ja taitava Catovic. Tähän meidän pitää pystyä vastaamaan, Malinen toteaa tyynesti.

RoPS pyrkii ilman muuta hakemaan ottelusta kauden kuudetta voittoaan, edelliskierroksella kun tuli IFK Mariehamnilta takkiin 0-1 lukemin Maarianhaminassa.

- Toivottavasti olen onnistunut iskostamaan joukkueeseen sen mentaliteetin, että luvassa ei todellakaan ole "helppo" peli. VPS:lla on vasta yksi piste kasassa ja he tulevat kasaamaan kauden aikana 30-35 pistettä, joten lopuissa otteluissa vaasalaiset tulevat ottamaan paljon pisteitä.

- Meidän joukkue odottaakin, että myös urheilukaupunki Rovaniemi ja rovaniemeläiset reagoivat tärkeän kamppailuun ja tulevat kannustamaan meidät tärkeään voittoon, RoPS-luotsi Juha Malinen toivoo.

VPS:ltä ovat varmuudella sivussa puolustaja Jerry Voutilainen (nilkka), keskikenttäpelaaja Tony Björk (pohje) sekä maalivahti Markus Uusitalo (flunssa). Uusitaloa paikkaa kakkosmaalivahtina FC Kiiston Mathias Östergård.

- (Admir) Catovic on päässyt harjoittelemaan normaalisti, joten hän on käytettävissä, Huttunen päättää.

RoPS - VPS Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 29.5. kello 18.30. ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.