AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-3

21

(1-1)

Yleisöä 3912

Ilves
4-6-1
vko.22 // 2.6.2015

Ennakko: HJK-Ilves

Ennakko: HJK-Ilves

Ilves palaa puolentoista viikon pelitauon jälkeen tositoimiin Veikkausliigassa keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Helsinkiin. Isäntäjoukkueena toimii moninkertainen Suomen mestari HJK.

Klubi pitää hallussaan Veikkausliigan kärkipaikkaa, tällä hetkellä eroa kakkosena olevaan, kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen, SJK:hon on viisi pistettä. Edellisessä ottelussaan Klubi jäi kotonaan tasapeliin KuPSia vastaan. Paikkoja ottelun ratkaisuun oli riittävä määrä, mutta kuopiolaisten puolustus kesti loppuun asti ja pisteet tasattiin 1-1 lukemin.

Ilves-ottelun alla HJK:n terveystilanne näyttää hyvältä. Loukkaantuneiden listalta löytyy vain yksi nimi, Gideon Baah. Baah parantelee reisivammaansa vielä parisen viikkoa ennen paluutaan pelikentille. Nikolai Alho on puolestaan jälleen täysillä mukana joukkueen harjoittelussa. Alho on ollut sivussa jo puoli vuotta ja laituri onkin palaamassa innoissaan kentälle, vaikka onkin vielä Ilves-ottelusta sivussa. Edellisessä ottelussa kolhua päähänsä saaneen Valtteri Morenin pelikunto arvioidaan pelipäivän aamuna.

-Meidän pitää huomenna jatkaa siitä, mihin jäimme KuPS-pelin toisella jaksolla. Jos saamme saman myllyn päälle, tulee maalejakin ihan varmasti. Paikkoja meillä on ollut, nyt pitää myös viimeistellä tilanteet paremmin. Ratkaisevat syötöt eivät ole olleet tarpeeksi laadukkaita ja maalintekotilanteisiin tarvitaan lisää terävyyttä, miettii HJK:n laitahyökkääjä Erfan Zeneli Klubin verkkosivuilla.

Ilves on pelannut Veikkausliigassa nyt yhdeksän ottelua ja kasassa on kahdeksan sarjapistettä. Ilveksellä on allaan upea voitto, kun FC Lahti kaatui Tammelassa numeroin 2-1 (0-0) Emeniken ja Antti Mäkijärven maaleilla.

- Uskon, että pelaamisemme paranee tästä eteenpäin. Voitto antaa pelaajille enemmän itseluottamusta kuin mikään muu, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong seuran verkkosivuille viime ottelun jälkeen.

Ilveksen terveystilanne on varsin hyvä ja muutaman pitkäaikaispotilaan lisäksi poissaoloja ei juuri ole.


HJK-Ilves Sonera stadiumilla keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.