AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

40

(1-0)

Yleisöä 1014

FC KTP
4-4-2
vko.22 // 2.6.2015

Ennakko: RoPS - FC KTP

Ennakko: RoPS - FC KTP

Jatkuuko RoPSin vahva vire? (Kuva: Juha Tamminen)

Loukkaantumisien kanssa painiva FC KTP matkaa seuraavaksi jälleen pitkän reissun, tällä kertaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Joukkue matkaa pelipäivänä lentäen napapiirille ja palaa junalla takaisin Kotkaan.

RoPS on viime otteluissaan ollut vaikeasti voitettavissa ja joukkue onkin voittanut peräti kuusi viimeisistä pelaamastaan seitsemästä Veikkausliigaottelusta. Keskiviikkoiltana Keskuskentälle saapuva KTP pyrkii palauttamaan kovassa vireessä olevan kotijoukkueen takaisin maanpinnalle.

- KTP on ollut kova viime otteluissaan, Lahtea vastaan he pelasivat tasan ja voittivat Jaron vieraissa. Joukkue on viime peleissään ottanut pelikuvioihin mukaan vanhan ns. ahtaajapelin ja niinpä uskon ottelusta tulevan hyvin pitkälle samantapainen taistelupeli kuin viime viikolla meillä oli VPS:n kanssa, RoPS-luotsi Juha Malinen ennustaa.

Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti, kauden Liigacupissa. Kotkassa pisteet tasattiin 2-2 lukemilla. KTP nousi ottelussa kahden maalin takaa-ajoasemasta tasuriin Valeri Minkesenin kahdella rangaistuspotkuosumalla. Rovaniemellä kotijoukkue oli tyly isäntä ja tiputti kotkalaiset jatkopeleistä 2-0 voitolla.

Kotijoukkue RoPS on ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Kauden kolmen ensimmäisen kierroksen tappioiden jälkeen joukkue on ollut hyvässä vireessä. Seitsemästä viimeisestä ottelusta on saldona komeat kuusi voittoa ja vain yksi häviö. RoPS on onnistunut kääntämään tiukat ottelut pääosin voitokseen, sillä suurin osa sen otteluista on päättynyt maalin voittoon. Konkarivalmentaja Juha Malinen on luonut ryhmälleen toimivan taktiikan ja sen murtaminen tulee olemaan KTP:lle iso haaste.

- RoPS:n kausi on mennyt tähän saakka hienosti. Tunnen Malisen ja hänen pelifilosofiansa hyvin. Kovaa taisteleva joukkue tulossa vastaan. Ryhmä pelaa aggressiivisesti ja prässää aktiivisesti, KTP:n apuvalmentaja Steven Polack toteaa.

Kotkan joukkue puolestaan on Malisen mukaan hyvin Sami Ristilän valmennuksen linjaan sitoutunut "satamajoukkue", jossa on monia tärkeitä ja taitavia pelaajia.

- Valeri Minkenen keskikentällä, Ilari Äijälä puolustuksessa ja Tamas Gruborovics hyökkäyksessä ovat hyviä esimerkkejä Kotkan pelaajamateriaalista, tuo kolmikko on erittäin vaarallinen erikoistilanteissa ja ehkäpä Gruborovics on tästä joukosta vielä se kaikkein tärkein lenkki joukkueessa, laskee Malinen.

KTP lähtee matkaan allaan 0-0 tasapeli FC Lahden kanssa viime viikon torstailta. Loukkaantumisien kanssa taiteleva joukkue on saanut hieman levätä ja kasata joukkuettaan, muttei sairastuvalta ole montaakaan peluria saapumassa täyteen pelikuntoon. Aleksi Tarvonen ja Niko Ikävalko nähtäneen ryhmässä, sillä he pelasivat jo isoja minuutteja reserviseura Susien sunnuntaisessa ottelussa. Myös keskikenttämies Shane McFaul on lähellä pelikuntoa. Jobin postin puolelle menee Nosh A Lodyn pieni loukkaantuminen maanantain harjoituksissa. Miehen vammasta ja mahdollisesta pelikunnosta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

- Meidän täytyy olla sekä henkisesti että fyysisesti valmiita keskiviikkona. Vaikka loukkaantumisia on jonkun verran, saamme kuitenkin iskukykyisen joukkueen matkaan. Viimeistelyharjoituksissa ei oteta turhia riskejä.

- Ja voinhan mä aina ottaa kengät mukaan, Polack vitsailee.


RoPS - FC KTP Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.