AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2385

FF Jaro
4-5-1
vko.22 // 6.6.2015

Ennakko: HIFK-FF Jaro

Ennakko: HIFK-FF Jaro

HIFK kohtaa Jaron toistamiseen kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja FF Jaro kohtaavat Sonera Stadiumilla sunnuntaina toistamiseen kolmen viikon sisällä.

Kahden viikon ottelutauko on tullut vierasjoukkue Jarolle tarpeeseen, sillä useat loukkaantumiset ja tiukka ottelutahti toukokuussa aiheuttivat suuren rasituksen pelikykyisille pelaajille. Tauon aikana joukkueella onkin ollut mahdollisuus kuntoutukseen ja lepoon mutta myös kovaan fyysiseen harjoitteluun ja taktiseen joukkueharjoitteluun.

HIFK:lla ei samanlaista ottelutaukoa ole takana vaan joukkue kohtasi keskiviikkona FC Lahden vieraissa. Tuosta ottelusta joukkue kuitenkin palasi Helsinkiin pisteittä, kun Lahti vei voiton selvästi 2-0.

– Jaro on fyysinen joukkue, jossa on taitoa ja nopeutta. Jarolla on ollut pieni tauko peleistä, mikä voi olla heille etu, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

– Kärkipelaaja Denis tuo heidän hyökkäyspeliinsä paljon suoraviivaisuutta ja vaarallisuutta, Honkavaara kertoo.

HIFK:n ja Jaron edellisestä kohtaamisesta on vain kolme viikkoa, ja tuosta pelistä Jaro sai tunnetusti palata kotiin tyhjin käsin, kun HIFK voitti ottelun 3-2 viime hetken maalilla. Jo tuossa ottelussa Jaro hallitsi ottelua pitkiäkin tuokioita ja kaksi maalia vieraskentällä olisi pitänyt riittää voittoon asti. Muutamat turhat virheet kuitenkin kostautuivat ja tuloksena oli kolme päästettyä maalia. Jaro lähtee taatusti revanssi mielessä sunnuntain peliin ja valmistautumisenkin puolesta kaikki pitäisi olla kunnossa, kun joukkue matkaa pääkaupunkiseudulle jo päivää aiemmin.

Mielenkiintoista on myös nähdä onnistuuko Jaro olemaan ensimmäinen joukkue koskaan Veikkausliigassa, joka voittaa HIFK:n heidän kotikentällään.

HIFK:lta Jani Bäckman on sivussa pelikiellon takia Jaro-ottelusta. Lisäksi Tuomas Aho (nivunen) ja Jesse Ahonen (etureisivamma) ovat toipilaiden listalla.

Jaron pelaajista loukkaantumisten ja pelikieltojen takia puuttuvat Serge Atakayi, Seth Paintsil, Jonas Emet ja Reginaldo Junior. Johan Brunellin pelikunnon kohdalla päätös tehdään vasta lauantaina.


HIFK - FF Jaro Sonera Stadiumilla sunnuntaina 7.6. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.