AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 3195

HJK
4-6-1
vko.22 // 6.6.2015

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

FC Lahti hakee viikon toista voittoa helsinkiläisvastustajasta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja HJK kohtaavat sunnuntaina Kisapuistossa ottelussa, jonka katsojat valitsivat myös Yle TV2:n Futiskierroksen pääotteluksi.

Lahti otti viime pelissä tuiki tärkeän kotivoiton HIFK:istä lukemin 2-0. Voitto tuli kontrolloidun esityksen päätteeksi, Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tehnyt jonkin verran muutoksia ryhmitykseen ja avauskokoonpanoon. Muutokset kantoivat hedelmää ja onkin mielenkiintoista nähdä jatketaanko samalla taktiikalla HJK:ta vastaan. Ehkä suurimman huomion keräsi kokeneen Petri Pasasen pudottaminen vaihtopenkin puolelle.

HJK puolestaan voitti myös viikolla, kun Ilves kaatui kotona niukasti maalein 2-1. Kovin vakuuttava Klubin esitys ei kuitenkaan ollut ja Ilves ei ollut kaukana tasoituksesta lopussa.

Joukkueet kohtasivat Töölössä kauden toisessa ottelussa. Leandro Motta vei Kuhnurit 1-0 -johtoon, mutta Matti Klinga onnistui tasoittamaan ottelun ja pisteet jaettiin. Joukkueet kohtasivat myös Liigacupissa, jolloin HJK oli parempi lukemin 2-0. Kuhnurit on tullut HJK-pelaajille tutuksi muutenkin.

- Jostain syystä katsottu niitten klippejä paljon. Ilvestä vastaan kun tehtiin pohjia, niin katsottiin Lahden ja Ilveksen pelin klippejä. Eli jonkin verran on vastustajasta tietoa, HJK:n kokenut Sebastian Sorsa kuvailee.

Lahti ja HJK kohtasivat alkukaudella jo kertalleen. Tuolloin Helsingissä pelattu ottelu päättyi tasaväkisen väännön jälkeen 1-1. Tasainen peli on tästäkin tulossa Kuhnuriluotsi Toni Korkeakunnaksen mukaan.

- Lähtökohtaisesti Veikkausliigassa kaikki pelit ovat aika tasaisia. En odota muuta nytkään. HJK on onnistunut käntämään tasaiset pelit voitoiksi, mitä me ei olla yhtä useasti onnistustuttu tekemään, Korkeakunnas sanoo.

- HJK:lla on todella taitava ja rutinoitunut ryhmä. HJK hallitsee näitä pelejä vieraissakin. Huomenna ne hetket, kun meillä on pallo, pitää olla rohkea ja aktiivinen. Samalla hyvällä itseluottamuksella kuin viimeksikin, Korkeakunnas paaluttaa.

Suuria loukkaantumismurheita kummallakaan ei ole. FC Lahden Hassan Sesay on varmuudella sivussa. Muuten miehistö on terveenä. Pekka Lagerblom ei vielä aivan täydessä terässä ole.

- Lagerblom ei varmaan 90 minuuttia pysty pelaamaan, mutta enemmän kuin viimeksi, Korkeakunnas uskoo.

Sunnuntaisesta Lahti-ottelusta HJK:lta on sivussa jo tämän viikon joukkueen kanssa harjoitellut Nikolai Alho ja omaa reisivammaansa vielä paranteleva Gideon Baah. Formose Mendyn pelaaminen on epävarmaa ja pelikunto arvioidaan pelipäivän aamuna.


FC Lahti - HJK Kisapuistossa sunnuntaina 7.6. kello 14.00. Ottelu on pääottelunsa Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.