Yleisöä 1711

4-4-2
vko.22 // 7.6.2015

KuPS ja VPS tasatahdissa (KuPS-VPS 0-0)

KuPS ja VPS eivät saanet Kuopiossa eroa toisistaan. Näin joukkueiden välinen kamppailu päättyi 0-0 -lukemiin.

Ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia mentiin vahvasti kotijoukkueen tahdissa. Kuopiolaisilla oli useita laadukkaita tilanteita iskeä illan avausmaali. Ensimmäinen paikka nähtiin jo toisella minuutilla, jolloin Urho Nissilä keskitti laidasta hyökkääjä Saku Savolaiselle puskupaikkaan. Pusku kuitenkin epäonnistui.

Nissilä pääsi itse loistopaikkaan 9 minuutilla, jolloin laitapuolustaja Tuomas Rannankari keskitti nurkasta takatolpalle, jossa Nissilä ei osunut palloon hyvässä tilanteessa. Kolmen minuutin kuluttua Nissilä oli jälleen hyvässä tekopaikassa takatolpalla, nyt veto meni ylitse.

Kuopiolaisilla oli varttitunnin kohdalla kolme mainiota tilaisuutta maalintekoon. Ensiksi erinomainen hyökkäys päättyi kulmapotkutilanteeseen (14 min). Heti perään puolustaja Dani Hatakka lähetti loistokeskityksen VPS-maalille, jossa Henri Sillanpää onnistui upeasti torjumaan hyökkääjä Saku Savolaisen voimapuskun (14 min). Urho Nissilän kautta edennyt loistohyökkäys päättyi sekin kulmapotkutilanteeseen (17 min).

VPS pyrki prässäämään KuPS-puolustajia ja onnistuikin jonkin kerran voittamaan pallon itselleen. VPS:n vaaratilanteet olivat ensi jaksolla kuitenkin vähissä. Hyökkääjä Admir Catovic laukoi lujaa kohti KuPS-vahti Tomi Maanojaa, joka otti pallon haltuunsa (30 min). Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

Vaasalaisten parhain tilanne nähtiin heti toisen jakson alussa (46 min). Hyökkääjä Juho Mäkelä pääsi karkaamaan KuPS-puolustukselta ajaen maalintekotilanteeseen, jonka Maanoja kuitenkin onnistui peittämään. Seuranneesta kulmapotkusta Mäkelä puski yli.

50 minuutin kohdalla nähtiin vaarallinen KuPS-tilanne: sivurajaheittotilanne johti kiperään maalinedushässäkkätilanteeseen, josta Savolainen pääsi kuin varkain laukomaan osuen VPS:n maalitolppaan. 57 minuutilla nähtiin seuraava vaaratilanne, kun Nissilä pääsi takatolpalta nostamaan pallon kohti VPS-maalia. Pallo kävi ainakin maaliviivan päällä, joidenkin mielestä jopa maalin sisällä saakka. Osumaa ei kuitenkaan liputettu ja peli jatkui.

Nissilä lähetti 65. minuutilla loistavan keskityspallon VPS-alueelle Saku Savolaiselle, jonka ohjaus meni maalin ohitse. Kuopiolaiset eivät saaneet onnistumisia mistään tilanteesta ja maaliton lopputulos tuntui siten suurelta pettymykseltä. VPS:n maalitilanteet olivat todella harvassa ja joukkue saa olla tosi tyytyväinen yllettyään edes yhteen pisteeseen.