AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 1711

VPS
4-4-2
vko.22 // 6.6.2015

​Ennakko: KuPS-VPS

​Ennakko: KuPS-VPS

KuPS saa vieraita Vaasasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseura lähtee hakemaan jatkoa kauden ensimmäiselle voitolle, kun se kohtaa toistamiseen tällä kaudella Kuopiossa KuPSin.

Kuopiolaisisännät ovat valmistautuneet kovaan ja vaativaan otteluun. Vaasa on voimakas ja vaarallinen vastustaja erityisesti juuri nyt saatuaan oman voittotilinsä vihdoinkin auki.

- Vaasalla on ollut vaikea alkukausi. Pitkään meni ilman voittoa. Vaasa on huomattavasti parempi joukkue, he ovat pelanneet hyvin ja nousevat varmasti hänniltä. Tulee tasainen peli ja pinnat ovat kiven alla. Kotona meidän on oltava aloitteellisia ja kolmeen pinnaan me tietenkin tähtäämme. 3-0-voitto Interistä on nostanut VPS:n uskoa ja itseluottamusta, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

- Ei tässä ole liikaa voinut ilakoida, on keskityttävä jo seuraavaan koitokseen, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen kuittaa.

VPS:n otteissa on näkynyt tappioista huolimatta jo pitkään paranemisen merkkejä, sekä palloton että pallollinen peli on mennyt koko ajan eteenpäin. Inter-pelissä se näkyi ensimmäisen kerran myös tulostaululla.

- Meillä oli keskiviikkona jo hyviä malleja pelinrakentelussa, mutta edelleen sitä pitää parantaa. Meidän on oltava pallollisessa pelissä huolellisempia.

KuPS-joukkue päätti toukokuun otteluruuhkansa positiivisissa tunnelmissa taisteltuaan Helsingissä kaksi peräkkäistä 1-1-tasapeliä. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä (19) pääsi pelaamaan Helsingissä uran ensimmäiset liigaottelunsa. Taitava pelintekijä on juuri nyt tekemässä omaa pelillistä läpimurtoaan liigatasolle.

- Nuoret pelasivat positiivisen ottelun Helsingissä. Katsotaan, pystyykö nuoriso-osasto pitämään tasonsa hyvänä pelistä toiseen. Poissaolojen johdosta me todennäköisesti joudumme muokkaamaan joitakin pelillisiä juttuja, Rajamäki arvioi.

Hyökkääjä Joachim Osvold ja keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna ovat poissa KuPSin sunnuntaisesta kokoonpanosta pelikieltojensa johdosta.

VPS:lle korkea tahtotaso oli yksi avainasioista Inter-voitossa. Huttunen toivoo samanlaista asennetta myös sunnuntaille. Kova taistelu näkyi myös kolhuina, sillä ainakin Jesper Engström ja Loorents Hertsi jouduttiin vaihtamaan ottelusta sivuun jalkojaan pidellen.

- (Jerry) Voutilainen ja (Steven) Morrissey ovat silti ainoat, jotka ovat varmuudella sivussa.


KuPS - VPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 7.6. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.