AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

23

(1-2)

Yleisöä 2220

KuPS
4-5-1
vko.24 // 16.6.2015

​Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

​Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

IFK Mariehamn ja KuPS kohtaavat keskiviikkona oletettavasti varsin runsaslukuisen yleisön edessä, sillä joukkueet pääsevät tarjoamaan kotimaista huippujalkapalloa parhaillaan käynnissä olevan Alandia Cupin lukuisille junioripelaajille.

Kuopion Palloseura reissaa Ahvenanmaalle nyt toista kertaa tämän liigakauden aikana. Ensimmäisessä kohtaamisessa KuPS venyi IFK Mariehamnin vieraana 1-1-tasapeliin puolustaja Joel Vartiaisen onnistuttua maalinteossa loppuhetkillä.

Vastustajajoukkueen ominaisuudet ja stadionin otteluolosuhteet ovat etukäteen hyvin tiedossa, joten mitään yllättävää on tuskin eteen tulossa. Kuopiolaiset ovat valmistautuneet jälleen kovaan koitokseen.

- Maarianhamina on aina erittäin vaikea paikka pelata kaikille. Tiukka vastus ja vaikea peli tulee. Viimeksi me saimme sieltä yhden pisteen. Kolmea pinnaa me nyt haemme, jos jotain sieltä saamme mukaan niin voidaan kuitenkin olla tyytyväisiä, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Puolentoista viikon mittaisen ottelutauon aikana on päästy paneutumaan joukkuepelin parantamiseen. Huomiota on kiinnitetty erityisesti hyökkäyspelin terävöittämiseen.

- Hyökkäyskolmanneksen pelaamisessa meillä on tällä hetkellä isoimmat haasteet. Tauon aikana me olemme keskittyneet löytämään keinoja sinne, jotta saadaan pallot verkkoon saakka. Loppukautta varten me on myös jouduttu poissaolojen johdosta muuttamaan joitakin pelillisiä asioita. Hyvin me olemme harjoitelleet ja valmiita ollaan IFK-peliin, valmentaja sanoo.

Tauko on käytetty hyväksi yhtä lailla myös Maarianhaminassa.

- On tärkeää pysyä vireessä. Jos pystymme jatkossakin nousemaan samalla tavalla kuin vierasvoitossa KTP:sta heti selvän kotona SJK:lle kärsityn tappion jälkeen, on hyvä syy uskoa että vältämme aiemmin tyypillisen notkahduksen kesällä, IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski painottaa.

- Kiteytettynä teemme edelleen töitä hyökkäyspelin parantamiseksi ilman, että se tehdään sen hyvän puolustuspelaamisen kustannuksella, jonka olemme kauden ensimmäisellä kolmanneksella löytäneet.

IFK:lta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Aleksei Kangaskolkka, Petteri Forsell ja Albin Granlund, mutta muita varmoja poissaolijoita ei ole. Maajoukkuetauko on antanut tilaisuuden parannella kolhuja ja hiukan levätä. Myös Dever Orgill nähdään muutaman viikon tauon jälkeen alustavasti jälleen IFK:n kokoonpanossa.

KuPSilta keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna pelasi lauantaina Gambian A-maajoukkueen riveissä ja on tulossa mukaan keskiviikon otteluun. Laitahyökkääjä Ilmari Niskanen matkustaa myös joukkueen mukana Ahvenanmaalle ollen käytettävissä IFK-pelissä. Pelikiellosta vapautunut hyökkääjä Joachim Osvold voi samoin pelata Maarianhaminassa. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään.


IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 19.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.