AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1507

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.25 // 22.6.2015

FC Lahti jälleen tehoton (FC Lahti-IFK Mariehamn 0-0)

FC Lahti jälleen tehoton (FC Lahti-IFK Mariehamn 0-0)

FC Lahti loi tukun vaarallisia maalipaikkoja IFK Mariehamnia vastaan, mutta ei onnistunut maalinteossa. Pisteet jaettiin siis 0-0-tuloksella. Kotijoukkue sai pelata viimeisen puolituntisen miesylivoimalla, kun Amos Ekhalie tuli ulosajetuksi toisen varoituksen seurauksena.

Ottelun ensimmäinen jakso käynnistyi vauhdilla, kun FC Lahden hyökkääjä Matheus Alves pääsi parin minuutin pelin jälkeen vastakkain IFK-maalilla hyvin torjuneen Otso Virtasen kanssa, mutta saarelaisten maalivahti veti pidemmän korren.

Kapteeni Mikko Hauhia pääsi puskemaan loistavasti Petri Pasasen pitkään keskitykseen, mutta lahtelaismaali jäi odottamaan itseään. Onni ei myöskään ollut matkassa kaksikymmentä minuuttia myöhemmin, kun pallo kävi IFK:n ylärimassa. Muuten ensimmäinen jakso oli tasaista keskikentän vääntöä. IFK iski oikealta puolelta Lahden oikean linjan taakse, mutta varsinaisia maalipaikkoja se ei tuonut.

Toinen jakso käynnistyi vahvalla lahtelaispainostuksella. IFK joutui vahvalle puolustuskannalle ja rikkomaan lahtelaisten hyökkäyksiä. Maarianhaminalaisten Amos Ekhalie otti noin tunnin kohdalla toisen keltaisen korttinsa ja IFK joutui vajaalle.

Jussi Länsitalo järjesti Lahden vyöryttäessä puolittaisia paikkoja niin Rafaelille kuin Alvesille, mutta kärkimiehet eivät tänään onnistuneet. Aristote Mboma teki debyyttinsä Kuhnuripaidassa ja esiintyikin varsin mallikkaasti. Lisäajalla IFK Mariehamn sai vielä nopean vastahyökkäyksen, mutta Henrik Moisander poimi peräjälkeen molemmat vierasjoukkueen yritykset.