AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

32

(1-1)

Yleisöä 2078

VPS
4-4-2
vko.24 // 21.6.2015

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Seinäjoen Keskuskentällä pelataan maanantaina 22.6. klo 18.30 kauden toinen SJK - VPS -kohtaaminen, eli Pohjanmaan derby. Ottelu alkaa kello 18.30 ja Veikkausliigapisteiden lisäksi ottelussa mitellään Pohjanmaan Liigan pisteistä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo toukokuun puolessa välissä, sekä talvella pelatussa Liigacupissa. Toukokuun kohtaamisen SJK voitti 2-0, Mehmet Hetemajn ja Wayne Brownin osumilla. Talven Liigacupissa SJK voitti molemmat kohtaamiset yhteismaalein 4-0. Myös viime vuonna SJK oli keskinäisissä vahvempi, pois lukien kauden viimeinen kohtaaminen, jonka VPS voitti 3-0-luvuin.

Veikkausliigan sarjataulukossa SJK on tällä hetkellä kolmantena, kahden pisteen päässä toisesta sijasta ja yhdeksän pisteen päässä sarjaa johtavasta HJK:sta, joka on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän. VPS puolestaan on sarjan viimeisenä, lähes ennätyksellisen surkean alkukautensa ansiosta. Joukkueiden kuntopuntarit kuitenkin osoittaa tällä hetkellä eri suuntiin, sillä SJK on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain kaksi ja VPS puolestaan on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan vain kaksi.

Näissä kohtaamisissa kaikki sarjataulukot ja pisteet voi heittää romukoppaan ja vain voittajat muistetaan. Kahden rakkaan vihollisen kohtaaminen ei jätä ketään kylmäksi kentällä eikä katsomossa.

- Olemme hävinneet nyt kaksi edellistä kotiotteluamme ja vielä kaksi peliä perätysten. Saamme vastaamme nousukunnossa olevan VPS:n, joten kova peli tulossa ja sen pitäisi sytyttää kaikki, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

VPS-luotsi Olli Huttunen vastaa kohteliaisuuteen samalla mitalla.

- Vastassa on suomalainen huippujengi, joten meidän pitää olla erityisen tarkkana erikoistilanteissa. Olemme viime vuoden aikana pelanneet useasti SJK:ta vastaan, ja yleensä pienet asiat ratkaisevat ottelun suuntaan tai toiseen, kertoo Huttunen.

SJK:n oma kasvatti Teemu Penninkangas palasi reilun kuukauden lainapestiltä, Ykkösen kumppanuusseura FC Jazzista. Laina-aika meni mainiosti ja Penninkangas sai FC Jazzissa paljon vastuuta, pelaten joka ottelun topparina. Nyt mies palasi kuitenkin takaisin Seinäjoelle ja SJK edustusjoukkueen rinkiin. Hän on käytettävissä tarvittaessa jo maanantain ottelussa.

Penninkankaan lisäksi puolustaja Cedric Gogoua tekee paluun kokoonpanoon, kärsittyään yhden ottelun mittaisen pelikiletonsa. Ja kun laitapelaaja Jesse Sarajärvikin on jälleen täydessä kunnossa, on SJK:lta maanantaina sivussa ainoastaan keskikenttäpelaaja Marco Matrone.

Viime pelissä FC Lahtea vastaan Vepsulla oli ainoastaan neljä kenttäpelaajaa vaihdossa. Sairastupa ei ole tyhjentynyt, mutta Huttusen mielestä Seinäjoelle saadaan iskukykyinen joukkue.

- Varmuudella Morrissey, Voutilainen, Eriksson, Bantanga, sekä Miheso ovat poissa. Mutta saamme kyllä riittävästi miehiä sekä kentälle että vaihtopenkille, Huttunen toteaa.


SJK - VPS Seinäjoen Keskuskentällä maanantaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorina lähetyksinä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.