HIFK
3-5-2
vko.25 // 25.6.2015

HIFK vierasvoittoon Vaasassa (VPS-HIFK 0-2)

HIFK otti tärkeän vierasvoiton kukistamalla sarjajumbo VPS:n Vaasassa maalein 2-0. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisen 10 minuutin aikana, kun ensin Joni Korhonen vei 82. minuutilla helsinkiläiset johtoon rangaistuspotkusta. Kaksi minuuttia myöhemmin tuore hankinta Kastiot Kastrati viimeisteli loppulukemat 2-0 HIFK:lle.

VPS:n aktiivinen prässäys sai HIFK-puolustuksen hetkellisesti paniikkiin avauspuoliajan ensiminuuteilla. Ensin HIFK-vahti Carl-Johan Eriksson oli menettää pallon Juho Mäkelälle, mutta koppasi pelivälineen haltuunsa juuri ennen kuin VPS-hyökkääjä ennätti tuikata lapikkaansa väliin. Vain hetki edellisestä Vepsu sai pallon maaliin, kun Pyry Soiri jatkoi Admir Catovicin keskityksen päällään verkon perukoille. Avustava erotuomari liputti tilanteen kuitenkin paitsioksi. VPS piti hienokseltaan enemmän palloa hallussaan, mutta varsinkin luokattomat keskitykset kuihduttivat potentiaaliset hyökkäyssommitelmat. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla vierasjoukkue HIFK nosti ryhmitystään ja hyökkäsi aggressiivisesti kohti VPS-maalia. Maalipaikkoja avautui Ville Salmikivelle, Youness Rahimille ja Eero Peltoselle, mutta joko Henri Sillanpää ja ylärima pelastivat kotijoukkueen pälkähästä.81. peliminuutilla tapahtui ratkaiseva käänne, kun Tony Björk sähläsi pallon omalla rangaistusaluella käteensä, ja seuranneesta rangaistuspotkusta Korhonen "zippasi" pelivälineen keskelle maalia ja HIFK:n 1-0-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kastrati viimeisteli loppulukemat 2-0 HIFK:lle, ja näin kolme pistettä matkasi Helsinkiin.