FF Jaro
4-3-3
vko.26 // 5.7.2015

Jarolle makeat vieraspisteet (KuPS-FF Jaro 1-3)

FF Jaro otti ansaitun vierasvoiton Kuopiosta maalein 3-1 (1-0). Jaron maalintekijät olivat Jamar Dixon, Jose Rivera sekä Sergei Eremenko. KuPS:n ainokaisesta vastasi Miikka Ilo.

KuPS puolusti avauspuoliajan syvällä omalla alueella ja antoi Jarolle pallonhallinnan. Jaro pystyi rakentelemaan muutaman puolivaarallisen hyökkäyksen, kunnes hallinta tuotti tulosta 38. minuutilla. Hyviä juoksuja tehnyt Denis hassutti Toni Markicin rangaistusalueella. Ensimmäinen syöttö epäonnistui, mutta toinen tuli vitosen viivalle Jamar Dixonille, joka jatkoi kantapäällään pallon maaliin.

Koko avauspuoliaika oli Jaron kontrollissa ja vieraat lähtivät tauolle ansaitussa johdossa. Etenkin Denis piti kotijoukkueen puolustuksen todella kiireisenä koko avausjakson.

KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki teki tauolla kaksi vaihtoa, kun Saku Savolainen ja Patrik Poutiainen saivat tehdä tilaa Miikka Ilolle sekä Francis Chibuikelle. KuPS pelasi kahdella hyökkääjällä toisella puoliajalla ja pyrki saamaan suoraviivaisella pelillä painetta Jaron päätyyn. Samalla Jarolle avautui tilaa vastahyökkäyksille.

Reilun tunnin kohdalla nähtiinkin upea vastahyökkäysmaali. Walter Mooren syöttö löysi keskialueella Denisin, jonka syöttö puolestaan vapautti John Paintsilin juoksuun vasemmalta. Paintsil ja Jose Rivera pääsivät kahdestaan hyökkäämään yhtä puolustajaa vastaan. Paintsil jatkoi nopeasti rangaistusalueelle Riveralle, jonka ensimmäisen laukauksen Maanoja torjui loistavasti. Rivera ei hätääntynyt, vaan malttoi irtopallon saatuaan rauhassa katsoa ja nosti tarkasti vasurillaan pallon puolustajien yli maaliin tilanteeksi 0-2.

Peli näytti olevan täysin Jaron kontrollissa, kunnes Miikka Ilo toi kotijoukkueen maalin päähän vartti ennen loppua. Ilo otti Ilmari Niskasen keskityksen haltuunsa ja latasi vasurillaan pallon voimalla verkon perukoille. Pirteästi vasemmalla laidalla pelannut Niskanen sai paikan tasoitukseen, kun pelattiin 90. minuuttia. Pallo tippui Niskaselle rangaistusalueella, mutta nuorukaisen laukaus meni Jaron onneksi yli.

Ottelun viimeisen maalin teki Jaro. KuPS sai lisäajalla kulmapotkun, johon myös maalivahti Tomi Maanoja nousi mukaan. Jaro purki tilanteen ja jatkotilanteessa KuPS lahjoitti pelivälineen Jarolle. Vieraat pääsivät keskialueella ylivoimahyökkäykseen, jonka vaihtomies Sergei Eremenko käynnisti pelaamalla pallon Serge Atakayille. Atakayi kuljetti rangaistusalueelle ja käänsi takaviistoon Eremenkolle, joka laukoi maata pitkin uransa ensimmäisen liigamaalin 16-vuotiaana.

Näin ottelu päättyi lukemiin 1-3.