Yleisöä 1923

4-4-2
vko.27 // 6.7.2015

FC Lahti kotivoittoon (FC Lahti-SJK 1-0)

FC Lahti kukisti SJK:n kotikentällään maalein 1-0 (0-0). Ottelun ainoan osuman viimeisteli lahtelaisten kärkimies Aristote Mboma 77. minuutilla.

Ensimäiset 20 minuuttia mentiin SJK:n kontrolloidessa, kunnes FC Lahtikin sai pari puolittaista paikkaa. Ensin Rafael leikkasi hyvin sisään oikelta, mutta kadotti pallon boksin sisällä. Vähän tämän jälkeen Xhevdet Gela pääsi kokeilemaan vetoa alueen ulkopuolelta, mutta se ei koskaan tullut puolustajamuurin läpi Jere Koposelle asti. SJK otti taas hallinnan ja puolen tunnin pelin jälkeen Tuco oli kokeilemassa maalintekoa. Tällä kertaa veto suoraan puolustajaan ja siitä irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Timo Tahvanainen pamautti pallon taivaan tuuliin. Näin puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Lahti aloitti toisen puoliajan vahvemmin, mutta SJK sai kuitenkin parhaan maalintekopaikan, kun Tahvanainen nousi hienosti keskialueelta aivan rangaistusalueen rajalle ja syötti vieressä tulleelle Jussi Vasaralle hyvään vetopaikkaan. Vasaran veto kuitenkin muutti suuntaa puolustajasta ja meni vain päädystä yli.

Lopulta ottelun 74. peliminuutilla, Gela nappasi pallon vasemmalla laidalla. Hän voitti ensin kaksintaistelussa Johannes Laaksosen ja onnistui tyrkkäämään pallon vauhdissa olleelle Aristote Mbomalle. Mboma antoi pallon vieressä olevalle Leandro Alvesille ja tämä jatkoi suoraan seinällä linjan taakse. Mboma pääsi täysin vapaasti sijoittamaan pallon ohi Koposen ja taka-alakulmaan. 1-0 kotijoukkueelle.

SJK haki vimatusti tasoitusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin pisteet jäivät Lahteen maalein 1-0.