AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 3327

RoPS
4-5-1
vko.26 // 5.7.2015

​Ennakko: FC KTP-RoPS

​Ennakko: FC KTP-RoPS

KTP saa maanantaina vieraita pohjoisesta, kun se kohtaa kovassa vireessä olevan Rovaniemen Palloseuran.

Rovaniemeläiset ovat viimeksi hävinneet ottelun toukokuun 20.päivä, jolloin se kärsi vierastappion IFK Mariehamnille. Tämän jälkeen joukkue on napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin ja löytyy sarjataulukosta sijalta kaksi.

KTP saalisti ennen juhannusta edellisessä kotiottelussaan tärkeät pisteet Kuopion Palloseurasta, jonka jälkeen joukkue kävi hakemassa tasurin Pietarsaaresta. Kotkalaisia vaivanneet loukkaantumiset ovat taakse jäänyttä elämää ja joukkue onkin päässyt harjoittelemaan hyvin pienistä vaivoista huolimatta.

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden liigassa kerran aiemmin. Kesäkuun alussa kotijoukkueena toiminut RoPS antoi KTP:lle kylmää kyytiä ja voitti Aleksandr "Boris" Kokon hattutempun myötä selvästi 4-0.

RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan joukkueiden kauden aiemmassa kohtaamisessa Rovaniemellä FC KTP ei onnistunut toivomallaan tavalla. Tuon jälkeen KTP on onnistunut hyvin mm. KuPS:aa ja Jaroa vastaan.

- Nuo onnistumiset osoittavat, että joukkueessa on oikeat tekijät menestymiseen. Saamme varmasti energisen, aktiivisen ja tiukasti pelaavan joukkueen Kotkassa vastaan, RoPS-luotsi tietää.

Kotka on Malisen mukaan ollut jo puoli vuosisataa paha paikka vierasjoukkueille.

- Se johtuu sekä yleisöstä että kentästä. Kotkassa yleisö on lähellä kenttää ja uusi tekonurmi antaa varmasti kotijoukkueelle pienen edun, laskee RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Maanantaisesta RoPS-ottelusta KTP:lta on varmuudella poissa vain pitkäaikaispotilas Samuli Kaivonurmi. Ilari Äijälällä sekä Nosh A Lodylla on pikkuvaivoja, joten heidän pelaamisensa maanantaina ratkeaa myöhemmin. Tyhjentynyt sairastupa tuo Ristilälle mukanaan positiivisen ongelman.

- Ainahan pikkuvaivoja löytyy, kuten tälläkin hetkellä. Toivon kuitenkin, että tulisi sellainen tilanne, jossa joutuisin oikeasti miettimään ja tekemään valintoja ketä kentälle laittaisin. Viime aikoina tilanne ollut toisin päin, eli loukkaantumiset ovat pitkälti sanelleet kokoonpanon, päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


FC KTP – RoPS Arto Tolsa Areenalla maanantaina 6.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.