AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-4-2

31

(1-1)

Yleisöä 1736

Ilves
4-5-2
vko.28 // 18.7.2015

​Ennakko: FC Lahti-Ilves

​Ennakko: FC Lahti-Ilves

FC Lahti saa sunnuntaina vieraakseen Ilveksen, joka on toistaiseksi ollut Kuhnureille ylitsepääsemätön este kuluvalla kaudella.

Sarjanousija Ilves on osoittautunut Lahdelle hankalaksi vastustajaksi, sillä Liigacupissa joukkueiden kummatkin kohtaamiset päättyivät Ilveksen voittoon. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Tammelan Stadionilla päättyi sekin Ilveksen 2-1 kotivoittoon.

- Ilvestä vastaan ollaan sorruttu liian hitaaseen hyökkäämiseen. Ilves on paketoinut miehistönsä alas, hyökännyt nopeasti vastaan ja panostanut erikoistilanteisiin: Ei olla pystytty murtamaan puolustusmuotoa. Meidän pitää keksiä muuta, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

Ilveksen miehistöstä löytyy rutiinia vaikka muille jakaa.

- Tosi kokenut joukkue, joka puolustaa todella tiiviisti. Ei sinänsä mikään tyypillinen sarjanousija. Taisteleva ryhmä. Aiemmissa kohtaamisissa meidän olisi pitänyt ne voittaa. Kaikissa kolmessa pelissä meillä selkeä pallonhallinta ja enemmän luotuja maalipaikkoja, Korkeakunnas kommentoi.

Tamperelaispoppoon päävalmentaja Keith Armstrong on Korkeakunnaksen entinen pelikaveri ja valmentaja. Mitään suuren suurta erityislatausta ei kuitenkaan ole.

- Ei siinä mitään niin ihmeellistä ole, Korkeakunnas kuittaa.

Kuhnureiden kokoonpanossa on vielä jonkin verran kysymysmerkkejä.

- Pekka Lagerblomin ja Jussi Länsitalon pelikunto on arvoitus. Suurempi todennäköisyys on etteivät pelaa. Markus Joenmäki loukkasi Ruotissa varpaansa ja ei todennäköisesti pelaa. Xhevdet Gela on pelikiellossa, mutta muuten tällä hetkellä loput pelaajat ovat käytettävissä, Korkeakunnas päättää.

Ilves pääsee otteluun iskukykyisellä kokoonpanolla ja loukkaantumislista on seuran verkkosivujen mukaan mukavan lyhyt.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


FC Lahti - Ilves sunnuntaina 19.7. kello 18.30 Kisapuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.