AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-4-2

43

(3-1)

Yleisöä 1664

FF Jaro
4-3-3
vko.28 // 18.7.2015

​Ennakko: IFK Mariehamn-FF Jaro

​Ennakko: IFK Mariehamn-FF Jaro

IFK Mariehamn ja FF Jaro ottavat sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla mittaa toisistaan.

Joukkueet kohtasivat kauden avauskierroksella Pietarsaaressa ja 1-1-tasapelin lisäksi Petteri Forsellin paha loukkaantuminen puhutti tuolloin. Forsell on nyt kuitenkin jälleen pelikunnossa ja valmiina Jaron kohtaamiseen.

Kotijoukkue IFK on juuttunut tasapeliputkeen ja ennen kaikkea maalinteko on viime viikkoina ollut melkoisen vaikeaa. Edellisessä kotiottelussaan Ilvestä vastaan IFK loi tukun hyviä paikkoja, mutta ruuti oli märkää. Toisaalta edellisessä vierasottelussa FC Interiä vastaan IFK nousi tasoihin käyttäen yhden harvoista paikoistaan hyväkseen.

Jaro pääsee Maarianhaminaan hyvistä asetelmista. Kahdesta edellisestä ottelusta on voitto alla, kun joukkue kaatoi kaksi viikkoa sitten KuPSin Kuopiossa lukemin 1-3. Viime viikon sunnuntaina Jaro voitti Pohjanmaan derbyssä VPS:n dramaattisessa ottelussa Didier Boris Kadion laukoessa vasurilla voittomaalin aivan ottelun lopussa.

Ahvenanmaa on ollut Jarolle perinteisesti hankala paikka vierailla. Viime vuonna Jaro onnistui hakemaan harvinaisen vierasvoiton saarelta ensimmäisessä kauden kahdesta vierasottelusta. Nyt kaksi peräkkäistä voittoa ovat tuoneet joukkueelle rutkasti lisää itseluottamusta ja Jaro lähteekin hakemaan sunnuntaisesta ottelusta jälleen hyvää tulosta.

Päävalmentaja Alexei Eremenkolla on ollut päänvaivaa kokoonpanonsa suhteen loukkaantumisten takia, eikä Jaro nytkään aivan parhaalla ryhmällään matkaan pääse. Pelaajatilanne on kuitenkin jonkin verran parempi kuin VPS-ottelussa. Jani Virtanen teki VPS:aa vastaan erittäin hyvän sisääntulon viimeistellen tasoitusosuman ja ollen vahvasti mukana voittomaalissa. Virtanen on kärsinyt sairastelusta, mutta on nyt palannut täyteen pelikuntoon. Edellisen ottelun aivotärähdyksen vuoksi sivussa ollut Johan Brunell tekee niin ikään paluun pelaavaan kokoonpanoon. Pohjevammasta viime ajat kärsinyt Jari Sara on hänkin mukana kokoonpanossa huomisessa ottelussa.

Sen sijaan Jonas Emet, Mathias Kullström ja David Carlsson ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Jarolta.

Kotijoukkue IFK:n pahin loukkaantumissuma sen sijaan on hellittänyt ja varmuudella sunnuntaina ovat sivussa ainoastaan Aleksei Kangaskolkka ja Tommy Wirtanen.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


IFK Mariehamn - FF Jaro sunnuntaina 19.7. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.