4-5-1
vko.28 // 19.7.2015

VPS ja RoPS tasapeliin (VPS-RoPS 1-1)

Timi Lahti osui VPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen.)

VPS ja RoPS pelasivat sunnuntaina Vaasassa 1-1-tasapelin. Timi Lahti osui VPS:lle ja Moshtagh Yaghoubi RoPS:lle.

Vepsu onnistui maalinteossa jo viidennellä peliminuutilla. Jordan Seabrook pääsi kahdesti peräkkäin linkoamaan pitkän sivurajaheittonsa RoPS:n boksiin. Ensimmäisestä vierasjoukkue vielä selvisi, mutta ei toisesta. Ville Koskimaa jatkoi Seabrookin heittämän pallon Timi Lahdelle, joka tälläsi sen lähietäisyydeltä maaliin.

RoPS sai ensimmäisellä puoliajalla runsaasti vapaapotkuja hyviltä maalintekosektoreilta. Ensimmäistä kertaa se lähenteli VPS-maalia heti 1-0-osuman jälkeen, kun pallo ajautui maalinedustalle kahteenkin otteeseen. VPS-vahti Henri Sillanpään upeat torjunnat ja puolustuksen uhrautuneisuus pelastivat Vepsun kuitenkin vielä tässä vaiheessa takaiskulta.

11. peliminuutilla VPS joutui kuitenkin antautumaan. Mostagh Yaghoubi potkaisi vaparista pallon muuriin, josta se kimposi takaisin RoPS:n keskikenttäpelaajalle, joka laukoi pelivälineen oikeaan alakulmaan.

RoPS hallitsi toista puoliaikaa, mutta ei päässyt kertaakaan kunnolla VPS-puolustuksen valvovan silmän alta eroon.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Rovaniemellä RoPS voitti 1-0 lisäajalla syntyneellä osumalla. Tällä kertaa VPS oli onnistua kostamaan katkeran tappion, kun se sai kulmapotkun lisäajan viimeisellä minuutilla. Denis Abdulahi puski Tony Björkin antaman keskityksen lopulta vain niukasti ohi rovaniemeläisten maalin, ja näin ollen pisteet jaettiin.