4-4-2
vko.28 // 19.7.2015

Akseli Pelvas loisti SJK:n voitossa (SJK-HIFK 4-1)

Pelvas teki neljä maalia. (Kuva: Juha Tamminen.)

SJK voitti sunnuntaina kotikentällään HIFK:n 4-1. Akseli Pelvas teki SJK:n kaikki maalit. Jukka Halme laukoi HIFK:n kavennuksen.

SJK aloitti ottelun erinomaisesti ja oli lähellä maalintekoa jo toisella minuutilla. Akseli Pelvas riisti pallon Pauli Kuusijärveltä ja zippasi pallon yli HIFK-vahti Carljohan Erikssonin, mutta nosto meni maalin ohi. Kauaa ei ottelun avausmaalia kuitenkaan tarvinnut odotella. SJK rakenteli neljännellä minuutilla huolella hitaan hyökkäyksen. Syöttelyn päätteeksi Richard Dorman syötti pallon boksiin Jussi Vasaralle, joka tiputti Akseli Pelvakselle. Pelvas laukoi hiukan 16-alueen ulkopuolelta pallon vasemmalla jalallaan etukulmaan.

Seuraavalla minuutilla Bahrudin Atajic rynnisti omalta kenttäpuoliskolta boksiin saakka ja laukoi, mutta HIFK-puolustus blokkasi vedon. Paluupallo tuli Toni Lehtiselle, jonka laukaus meni ohi maalin.

Ottelun toinen maali nähtiin puolen tunnin pelin kohdalla. Pauli Kuusijärvi epäonnistui haltuunotossa ja Akseli Pelvas riisti häneltä jälleen pallon. Pelvas eteni boksiin ja laukoi pallon Erikssonin längistä maaliin.

44. minuutilla Timo Tahvanainen syötti vasemmassa laidassa Johannes Laaksoselle, joka keskitti maalille Toni Lehtiselle. Lehtinen oli selkä maaliin päin ja jatkoi vielä viereen Bahrudin Atajicille, mutta Pauli Kuusijärvi onnistui blokkaamaan Atajicin laukauksen. Seuraavalla minuutilla Kuusijärvi blokkasi myös Akseli Pelvaksen laukauksen. Kuusijärvi loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään kentän ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n osalta yksi kauden parhaista,

3-0-maalin maestrona toimi Bahrudin Atajic. Kovaan vireeseen päässyt Atajic pelasi seinän Jussi Vasaran kanssa ja syötti vielä takatolpalle Akseli Pelvakselle, joka viimeisteli jo ottelun kolmannen maalinsa. Pelvaksesta tuli ensimmäinen hattutempun SJK-paidassa Veikkausliigassa tehnyt pelaaja.

60. minuutilla nähtiin esimerkki siitä, kun kaikki onnistuu. Akseli Pelvas keskitti maalille, Carljohan Eriksson ei onnistunut liimaamaan palloa hyppysiinsä ja se lipsahti maaliin. Maali oli Pelvakselle kauden yhdeksäs. Sillä hän nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kakkossijalle yhdessä VPS:n Juho Mäkelän kanssa. Kärkipaikkaa mitää RoPS:n Aleksandr Kokko 11 osumallaan.

HIFK kavensi 4-1:een 72. minuutilla. Fredrik Lassas syötti vasemmalta keskelle Jukka Halmeelle. Halme harhautti kaksi SJK-pelaajaa pois tilanteesta ja laukoi pallon komeasti maaliin. 88. minuutilla Jani Bäckman laukoi vaarallisen vapaapotkun, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin torjui.