AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

11

(0-1)

Yleisöä 3021

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.29 // 25.7.2015

​Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

​Ennakko: RoPS-IFK Mariehamn

RoPS ja IFK Mariehamn kohtaavat sunnuntaina tärkeässä kärkipään kamppailussa Rovaniemen Keskuskentällä.

IFK kaatoi RoPSin keväämmällä kotonaan - rovaniemeläisten ainoa tappio 16 otteluun - ja on ollut viime kausina muutenkin niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa.

- Pitää paikkaansa, RoPS on tavannut sopia meille vastustajana hyvin, IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski sanoo.

RoPSin tappioton putki tuon IFK:lle kärsityn tappion jälkeen on jo yli kahden kuukauden ja kymmenen ottelun mittainen. Toisaalta myös IFK on pelannut kuusi edellistä otteluaan tappioitta. Grönvitt on lisäksi kärsinyt kuluvalla kaudella vieraissa vasta yhden tappion - HJK:lle 0-1. RoPSin edellisestä tappiosta kotikentällä on puolestaan kulunut jo yli kolme kuukautta.

- Kyllähän me lähdemme revanssihengessä IFK Mariehamnia vastaan, sillä edellinen tappiomme liigassa on juuri heitä vastaan. Tuo 0-1 tappio pitää tällä kerralla kääntää voitoksi ja siihen tarvitsemme kotiyleisön tukea. Toivottavasti Keskuskentällä nähdään HJK-ottelun tapaan jonoa lippuluukuilla, sillä nyt on erinomaista jalkapalloviihdettä luvassa, tuumaa RoPS-luotsi Juha Malinen ottelun aattona.

RoPSilla ei pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta ole loukkaantumishuolia. Rinki tosin kapeni viikolla hiukan, kun Vilim Posinkovicin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

IFK Mariehamnin pahin loukkaantumissuma on takanapäin. Aleksei Kangaskolkka on edelleen sairastuvalla ja Tommy Wirtanen ei ole vielä pelikunnossa, vaikka on harjoituksiin jo palannutkin. Kaksikon lisäksi ykkösjoukkueesta Rovaniemen matkalta jää pois Josef Ibrahim, joka pelaa viikonloppuna FC Ålandin riveissä.

- Josef jää kotiin, koska hän tarvitsee 90 minuuttia peliaikaa pahan vilustumisen jälkeen, Lyyski selvittää.


RoPS - IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 26.7. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.