4-5-1
vko.30 // 2.8.2015

​KuPS päätti tylysti RoPSin putken (KuPS-RoPS 3-0)

Saku Savolainen iski kaksi osumaa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPSin pitkä tappioton putki kaatui "Kuopion kiroukseen" sunnuntaina KuPSin jatkettua kotivoittojensa sarjaa rovaniemeläisiä vastaan puhtaalla 3-0-voitolla.

Alkutahdit voitolle löi Toni Markic jo 10. minuutilla ja Saku Savolaisen kaksi maalia tauon jälkeen sinetöivät komean voiton KuPSille.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin hyvää ja viihdyttävää peliä. RoPS sai hyvän vetopaikan jo 2. peliminuutin kulmapotkustaan ja KuPS pääsi yrittämään maalintekoa heti 3. peliminuutin vapaapotkustaan. RoPS oli vähällä onnistua maalinteossa 5. minuutin vapaapotkutilanteestaan, josta puolustaja Abdou Jammeh puski hiukan ylitse.

KuPS otti johtoaseman 10 peliminuutin kohdalla loistavalla vapaapotkullaan: Miikka Ilo keskitti pallon RoPS:n boksiin ja toppari Toni Markic latasi suoraan ilmasta pallon sisään: 1-0. Toppari viimeisteli hienosti tämän kauden toisen liigamaalinsa.

KuPS pelasi todella vahvasti ja Ilo pääsi yrittämään maalintekoa Ilmari Niskasen nappikeskityksestä (19min), napakka veto suoraan ilmasta meni RoPS-maalin ohitse. Puolen tunnin kohdalla hyökkääjä Aleksandr Kokko syötti pystyyn Simo Roihalle, joka eteni hyvään tekopaikkaan. KuPS-vahti Tomi Maanoja peitti Roihan hyvän yrityksen. Lopussa Saku Savolainen ajoi vauhdilla laidasta läpi ja eteni alueelle syöttäen Niskaselle, jonka veti osui sivuverkkoon (36 min). Tauolle mentiin kuopiolaisten ansaitussa 1-0-johdossa.

Kuopiolaisten erinomainen peliote jatkui toisellakin jaksolla. Keskikenttäpelaaja Ebrima Sohnan loukkaantuminen pakotti pelaajavaihtoon, Urho Nissilä tuli tilalle (47 min). RoPS-puolustus sekoili kohtalokkaalla tavalla 51 minuutin kohdalla ja Savolainen pääsi sijoittamaan 2-0 upealla vedollaan. RoPS otti pian tämän jälkeen ykköstykkinsä Kokon vaihtopenkille (57 min).

Kuopiolaisten ilotulitus jatkui. Nissilän loistava puolenvaihto avasi tilaisuuden Ilolle, jonka veto pamahti RoPS:n ylärimaan (59 min). Ilo itse laukoi napakan vapaapotkun kohti RoPS-maalin etunurkkaa, maalivahti Ricardo ehti viime hetkellä väliin (66 min). Tästä seuranneesta kulmapotkusta KuPS iski kolmannen maalinsa: Ilo keskitti, Markic puski ja Savolainen jatkoi päällä 3-0. Tämän jälkeen Ilo veti voimakkaan kanuunalaukauksen, jonka Ricardo torjui upeasti heittäytymällä (69 min).

Savolainen oli lähellä onnistua hattutempun teossa 72. peliminuutilla, kun KuPS pääsi vastaiskuun ja RoPS-puolustus sekoili jälleen vaarallisesti. Tilanne päättyi kulmuriksi, jonka päätteeksi IIo laukoi keskeltä voimalla ylitse (73 min).

RoPS sai hyvän kavennuspaikan 85 minuutin kohdalla: Moshtagh Yaghoubi keskitti kulmapotkun KuPS:n maalille ja hyökkääjä Michael Ibiyomi pääsi puskemaan kohti KuPS-maalin ylänurkkaa. Keskikenttäpelaaja Charles Trafford ponnisti korkealle onnistuen puskemaan pallon pois maaliviivan tuntumasta. RoPS:n maalitilanteet jäivät sunnuntaina kovin vähiin ja kotivoitto oli pelitilanteiden perusteella täysin ansaittu.