AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 3583

VPS
4-4-2
vko.31 // 3.8.2015

KTP ja VPS jäivät maaleitta (FC KTP-VPS 0-0)

KTP ja VPS jäivät maaleitta (FC KTP-VPS 0-0)

Maanantain ainoassa Veikkausliigan kamppailussa kohtasivat FC KTP ja VPS. Molemmille tärkeässä ottelussa pisteet menivät jakoon, sillä Kotkassa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Kotkassa nähtiin Veikkausliigan maanantain ainoassa ottelussa, jos ei pelin tasolla mitattuna, niin ainakin yleisöön menevä ottelu, joka päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Arto Tolsa areenan lehtereille oli saapunut upeasti yli 3500 silmäparia, jotka joutuivat jännittämään aivan ottelun loppuun saakka sitä, onnistuisiko kotijoukkue vajaamiehisenä taistelemaan itselleen tasapelipisteen.

Kotijoukkue onnistui tehtävässään vaikka VPS myllyttikin ylivoimalla vahvasti. Ottelun kotkalaissankariksi nousi nuori, ensimmäistä Veikkausliigakamppailuaan pelannut Sauli Kilpeläinen, joka joutui kovan paikan eteen ottelun 54.minuutilla.

KTP:n ykkösmaalivahtina koko kauden toiminut Jere Pyhäranta joutui kaatamaan puolittaiseen läpiajoon murtautuneen Loorents Hertsin, eikä ottelun tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttää pilkkua ja antaa Pyhärannalle punainen kortti. Pilkkua asettui antamaan kokenut Juho Mäkelä. "Mäksä" ampuikin kohtalaisen vedon kohti alakulmaa, mutta hyvin aavistanut Kilpeläinen venyi upeaan torjuntaan ja sai välittömästi tekonsa jälkeen koko joukkueen ympärilleen.

Kilpeläisen hyvä vire ei jäänyt pelkästään pelastettuun rankkariin, vaan nuorukainen esitti varmoja otteita läpi loppukamppailun ja pokkasi ansaitusti ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Lisää torjuntavastuuta lienee Kilpeläiselle tiedossa, sillä Pyhärannan saama suora punainen merkitsee sitä, että hän on seuraavat kaksi ottelua sivussa.

Itse ottelu ei noussut tasollisesti kovin korkeaksi. Vaasa oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli kentällä. Joukkue tuli hyvällä asenteella sekä terävillä jaloilla otteluun ja oli ajoittain jopa selkeästi parempi kahdesta putoamista vastaan taistelevasta joukkueesta. KTP:n pelikirjan ajatuksena oli lähteä oman pallollisen pelin kautta viemään ottelua, mutta tämä ei toiminut muutamaa pientä väläystä lukuun ottamatta juuri ollenkaan. Joukkueen peli oli ajoittain todella hidasta eikä hyviin hyökkäyksiin päästy koko ottelun aikana. Tilastoihinkin merkittiin nolla maalia kohden menneisiin laukauksiin. Vierailijalla oli osittain toisen jakson ylivoimasta johtuen niitä seitsemän.

Ottelun tasapeli merkitsi sitä, että ero sarjataulukossa joukkueiden välillä säilyy viidessä pisteessä.