4-4-2
vko.31 // 9.8.2015

Ilvekselle tärkeät pisteet (Ilves-FC KTP 2-0)

Lauri Ala-Myllymäki osui. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves paranteli asemiaan Veikkausliigan häntäpäässä voitettuaan FC KTP:n kotiyleisönsä edessä 2-0 (1-0).

Ottelu käynnistyi kotkalaisvieraiden hienoisessa hallinnassa, joskin maalipaikat jäivät uupumaan. Ensimmäinen maalintekotilanne avautui Ilveksen Tomi Petresculle, jonka melkoisen komea moukari 30 metristä heilahti hieman oikealta ohi. Isolukuinen kotiyleisö huokaisi.

Tasaisena jatkunut avausjakso sai iloisen käänteen 21. minuutilla, kun Petrescun syöttämä pallo pomppi boxissa Eero Kortelle, jonka tyylipuhdas laukaus löysi kotinsa vasemmasta alapesästä, 1-0 siihen ja kotiyleisö juhli.

Muutamia minuutteja myöhemmin Ilves oli lähellä lisätä johtoaan, mutta erinomaisen matsin KTP:n maalilla pelannut 18-vuotias Sauli Kilpeläinen liimasi pallon lopulta syliinsä.

Avausjakson viimeisen vartin aikana Ilveksen johtomaali leijui vielä muutaman kerran ilmassa. Kilpeläinen torjui pari kertaa näyttävästi ja Petrescun komea laukaus meni yläriman kautta yli. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle Ilveksen 1-0-johdossa.

Ilves tuli toiselle jaksolle pirteästi ja sai luotua kosolti vaarallisia hässäköitä. Viime matsissa kaksi maalia HIFK:n verkkoon tehnyt Mika Lahtinen laukoi pallon yläriman kautta yli. Tilannetta edelsi kentän parhaana palkitun energisen Emeniken erinomainen nousu ja keskitys maalille.

Jälleen kerran upeasti pelissä mukana elänyt runsaslukuinen kotiyleisö kuohahti oikein huolella 53. minuutilla, kun vieraiden toppari Jordi van Gelderen runttasi Ilves-hyökkääjä Lahtisen nurmeen jälkipelin aikana. Van Gelderen selvisi tilanteesta ainoastaan keltaisella kortilla ja sekös sai kotiyleisön kuumaksi ja jopa hitusen raivokkaaksi.

KTP oli äärettömän lähellä tasoitusta 65. minuutilla kun maalinedushässäkän päätteeksi pallo saatiin Ilveksen maaliviivalle asti, mutta jälleen nollapelin torjunut tulikuuma Mika Hilander sekä Petrescu pelastivat tilanteen uhrautuvaisesti.

KTP sai muutenkin vahvaa otetta, joka kuitenkin katkesi Van Gelderen rajuun taklaukseen. Mies sai oitis toisen keltaisen korttinsa ja köpötteli lopulta kotiyleisön kovan metelöinnin keskiöstä punaisella kortilla suihkuun. Vain pari minuuttia tuon jälkeen KTP sai loistavan vaparipaikan 18 metristä ja Tamas Gruborovicsin laukaus olikin hyvä, mutta Hilander nyrkkeili pallon tylysti muualle. Isot aplodit yleisöltä siihen päälle, tottakai! Ilveksellä oli lukuisia paikkoja naulata matsi toisella osumalla, kun esimerkiksi Jonne Hjelm ohjasi pallo oikeaan tolppaan 82. minuutilla.

Mutta sitten 88. minuutilla kolahti. Jaakko Juuti syötti pallon juoksuun 18-vuotiaalle Lauri Ala-Myllymäelle, joka taiteili itsensä avopaikkaan, sijoitti pallon ihailtavan kliinisesti oikeaan alapesään, tyylikäs tuuletus siihen ja lopulta juhlat kanssapelaajien sekä kannattajien sylissä.