AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-6-1

20

(1-0)

Yleisöä 4127

FC KTP
4-4-2
vko.31 // 8.8.2015

​Ennakko: Ilves-FC KTP

​Ennakko: Ilves-FC KTP

Ilves ja KTP iskevät yhteen Tammelan stadionilla sunnuntaina ottelussa, jossa pisteet ovat kummallekin erittäin tärkeitä.

Luvassa on kahden sitkeästi taistelevan nousijajoukkueen välinen koitos ja kaiken lisäksi kaikki sääennusteetkin lupailevat aurinkoista sekä lämpöistä keliä sunnuntaille, joten odotettavissa on hieno jalkapallonäytelmä.

Joukkueet kohtasivat toisensa huhtikuussa Tammelan kotiavauksessa ja tuolloin lopputuloksena oli viihdyttävän pelin jälkeen maaliton tasapeli. Viime kaudella Ykkösessä Ilves ja KTP pelasivat niin ikään kaksi kertaa Tammelassa ja nuo matsit päättyivät 3-3-tasuriin sekä Ilveksen 2-0-voittoon.

Tammelassa Ilveksen peli on kulkenut erittäin mallikkaasti ja tunnelma Suomen stadionilla on ollut mahtava.

Keith Armstrongin luotsaama kotijoukkue hakee KTP:n tavoin paluuta voittojen tielle, sillä joukkue on pelannut kolme viimeisintä otteluaan ilman voittoa. KTP:llä voitottomien otteluiden sarja on kasvanut jo viiden ottelun mittaiseksi. Myös maalit ovat olleet kotkalaisryhmällä kiven alla, mutta tämä ei pahemmin huolestuta joukkueen kapteeni Valeri Minkestä.

- Pelin kokonaisuus pitää toimia. Jos saamme pelimme toimimaan halutulla tavalla, niin uskon, että ne tilanteet sieltä tulevat ja tätä kautta myös maalit. Tärkeintä on saada luotua riittävästi paikkoja ja pelata koko matsi hyvällä tasolla, lauantain viimeistelyharjoitusten jälkeen tavoitettu "Vallu" toteaa.

Tampereelle joukkue matkaa Vallun mukaan tietoisena Ilveksen vaarallisuudesta.

- Tiedämme hyvin millainen Ilves tulee vastaan. Huolellinen valmistautuminen ja keskittyminen omaan suorittamiseen ovat avainasemassa. Kun luotamme siihen, että saamme oman juttumme toimimaan kentällä, niin uskon, että tuloskin on hyvä, Minke päättää.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella polvivammaansa kuntouttava hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna sekä sitkeästä nilkkaturvotuksesta kärsivä puolustaja Antti Koskinen. Kylkivammastaan toipunut puolustaja Olli Vakkala pelasi viikolla jo kakkosjoukkueen miehistössä. Kukaan Ilveksen pelaajista ei ole pelikiellosta korttitilin täyttymisen takia.

Ilves on myös tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 24-vuotiaan senegalilaishyökkääjä Mamadou Dioufin kanssa. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2016. 186-senttinen Diouf kuului kaudella 2014 USA:n pääsarjaa, Major League Socceria, pelaavan Vancouver Whitecapsin miehistöön. Jos miehen siirtopaperiasiat saadaan kuntoon, niin hän on valmis edustamaan Ilvestä ensimmäisen kerran sunnuntaina.

KTP:llä puolestaan uutena miehenä nähdään mukana Emerik Grönroos, joka esiintyi jo viime kaudella parissa ottelussa kotkalaisten riveissä.


Ilves-FC KTP Tammelan stadionilla sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.