4-4-2
vko.31 // 9.8.2015

KuPS kaatoi HIFK:n (KuPS-HIFK 2-0)

Saku Savolainen onnistui maalin teossa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS kaatoi kotikentällään HIFK:n 2-0 (2-0). Isäntien maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Ilmari Niskanen sekä Saku Savolainen.

Savon Sanomat Areenalla taisteltiin hyvätasoinen ja kiihkeätunnelmainen liigavääntö. Kuopiolaiset aloittivat väkevästi siirtyen johtoon 10 peliminuutin kohdalla: Miikka Ilo keskitti pallon Irakli Sirbiladzelle, joka jatkoi eteenpäin Ilmari Niskaselle joka runnoi pallon sisään etutolpan tuntumasta: 1-0.

HIFK:lla oli hyvä tasoitusmahdollisuus 13. minuutin kulmapotkutilanteesta. Jesse Ahonen veti ensin kohti KuPS-maalia, Tomi Maaoja torjui vedon kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmurista pääsi Eero Peltonen puskemaan vaarallisesta paikasta KuPS-maalin ohitse.

Miikka Ilo keskitti hyvän vapaapotkun, josta puolustaja Toni Markic puski pallon HIFK-maalivahdin hyppysiin (23 min). HIFK:n Esa Terävä pääsi vetäisemään hyvästä paikasta keskeltä lähietäisyydeltä ylitse (33 min). Saku Savolainen viimeisteli ensi jakson lopussa 2-0 puolustaja Hamed Coulibalyn syötöstä ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Heti toisen jakson alussa Ilo lähetti kierteisen keskityksen kohti HIFK-maalia, maalivahti Carl-Johan Eriksson pudotti pallon vaarallisesti käsistään mutta IFK-puolustus selvitti tilanteen (46 min). Tunnin kohdalla kapteeni Jukka Halme keskitti hyvän pallon kohti KuPS-maalia, hyökkääjä Pekka Sihvola puski hyvästä tilanteesta ohi. Kuopiolaiset pääsivät pian tämän jälkeen hyökkäämään vaarallisesti 2v1, hyvä tilanne vesittyi huonon keskityspallon johdosta.

HIFK:n Nnaemeka Anyamele sai lopussa toisen varoituksensa joutuen poistumaan kentältä. Kuopiolaisilla oli neljän minuutin mittaisella lisäajalla vielä kolme loistopaikkaa iskeä kolmas maali, HIFK-vahti onnistui peittämään ne kaikki. Hyvätasoisessa ottelussa nähtiin tiukkaa taistelua ja runsaasti kiperiä tilanteita.