AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-5-1

20

(2-0)

Yleisöä 2846

HIFK
4-4-2
vko.31 // 8.8.2015

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan.

Viime viikon lauantaina HIFK koki pahan pettymyksen kotikentällään. HIFK ehti johtaa Tampereen Ilvestä jo 2-0 Eero Peltosen ja Pekka Sihvolan maaleilla, mutta Ilves-hyökkääjä Mika Lahtisen kaksi nopeaa osumaa päättivät ottelun tasatulokseen. KuPS puolestaan otti todella komean 3-0 kotivoiton kovakuntoisesta Rovaniemen Palloseurasta.

HIFK ja yhden ottelun tähtirintoja vähemmän pelannut KuPS ovat sarjataulukossa sijoilla seitsemän ja kahdeksan, kun molemmilla joukkueilla on pistesarakkeessa 24 sarjapistettä.

KuPS ja HIFK kohtasivat ensimmäisen kerran toukokuun loppupuolella Sonera Stadiumilla. KuPS siirtyi silloin ensimmäisen puoliajan alussa 1-0-johtoon puolustaja Babacar Diallon maalilla, mutta HIFK onnistui nousemaan ottelun 86. peliminuutilla tasoihin Pekka Sihvolan osumalla. Sihvola on HIFK:n paras maalintekijä viidellä maalillaan.

HIFK on pystynyt haastamaan jokaisen vastustajansa tämän liigakauden aikana. Hyvätasoinen ja tasaväkinen taistelumatsi on luvassa nytkin.

- HIFK on aktiivinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka hyökkää suoraviivaisesti. Siihen meidän pitää valmistautua huolellisesti. Kotona me pyrimme puolestaan jatkamaan siltä pohjalta, missä me RoPS-pelissä onnistuimme, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki korostaa.

Kuopiolaiset hyökkäsivät RoPS-ottelussa päättäväisesti ja päämäärätietoisesti. Hyvällä pelaamisella luotiin iso määrä hyviä tekopaikkoja ja voittolukemat olisivat voineet olla paljon suuremmatkin. Hyvää pelaamista aiotaan jatkaa sunnuntainakin.

- Hyökkäyspelaaminen ja maalinteko ovat olleet meillä ongelmallisia, nyt me saimme RoPS-pelissä hyviä onnistumisia sillä sektorilla. Toivon mukaan jatkumoa tulee nyt. Meidän pitää pystyä myös suorittamaan tasaisemmin pelistä toiseen. Näitä asioita me olemme käyneet pelaajien kanssa läpi, valmentaja korostaa.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee luottavaisin mielin KuPS-otteluun. Joukkue on ehtinyt valmistautua sunnuntaina pelattavaan otteluun huolellisesti. HIFK matkusti Kuopioon jo ottelua edeltävänä päivänä tutustuakseen Savon Sanomat Areenan pelialustaan harjoitusten muodossa.

- KuPS oli hyvä edellisessä ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Siinä näkyi KuPS:n vahvuudet, sillä yleensä kun he ovat voittaneet pelejä, niin he ovat olleet vahvoja erikoistilanteissa. Miikka Ilo on hyvä erikoistilannepelaaja, jolla on laadukas vasen jalka. Kuten KuPS:n viime ottelu osoitti, niin he pelasivat kotikentällään suoraviivaisesti ja puolustivat myös hyvin. On aina iso haaste voittaa KuPS Kuopiossa, mutta meillä on hyvä valmistautuminen alla, Honkavaara kertoo.

Tähtirintojen kokoonpanosta ovat sivussa KuPS-ottelussa Tuomas Mustonen, Ville Taulo, Jukka Sinisalo, Otto-Pekka Jurvainen ja Jani Bäckman. Kaksi edellistä ottelua sivussa ollut Jukka Halme palaa HIFK:n kokoonpanoon.


KuPS-HIFK Savon Sanomat areenalla sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on pääotteluna Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.