Yleisöä 1823

4-4-2
vko.31 // 9.8.2015

VPS:lle arvokas voitto (VPS-IFK Mariehamn 1-0)

VPS otti elintärkeän voiton kukistaessaan kotikentällään IFK Mariehamnin 1-0 (0-0).

Putoamistaistelun kannalta kolme pistettä tulivat Vepsulle tarpeeseen. Kun FC KTP hävisi oman pelinsä, kaventui jumbotaistelussa olevien joukkueiden ero kahteen pisteeseen. Lisäksi KTP:llä on kaksi ottelua enemmän pelattuna.

IFK Mariehamn hallitsi ottelutapahtumia, mutta ei päässyt huippuvaarallisille maalintekopaikoille vielä avauspuoliskolla.

Vaasalaisten puolelta Loorents Hertsi ja Pyry Soiri olivat hyökkäyspäässä pirteimmällä pelituulella. Kun ottelua oli pelattu yli puoli tuntia, VPS-kaksikko sai pallon jo lähes maaliviivalle. Peliväline pomppi IFK-maalivahti Otso Virtasen alla VPS-pelaajien yrittäessä työntää pelivälinettä väkisin maalin perukoille. Tällä kertaa se ei kuitenkaan sinne lipunut.

Vielä hetki ennen taukovihellystä Juho Mäkelän veto kimpoili Soirille, joka pääsi puolittain laidaltaan läpi. Virtasen loistava vastaantulo kuitenkin pelasti vierasjoukkueen takaiskuosumalta.

Toisella puoliajalla ei VPS-leirissä tarvinnut kauan harmitella edellispuoliskon läheltä piti -tilanteita, sillä kotijoukkue iski avausmaalin jo toisella peliminuutilla. Soiri keskitti oikealta laidalta matalan pallon boksin sisään, jonka IFK-puolustaja Kristian Kojola jatkoi omaan maaliin.

VPS-maalin jälkeen alkoikin vierasjoukkueen erittäin vahva pallollinen jakso, joka kesti aina päätösminuuteille saakka.

IFK:n ensimmäinen huippupaikka avautui Brian Spanille, joka pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Pallo suorastaan nuoli VPS-maalin oikeaa tolppaa, mutta suuntautui vaasalaisten onneksi ohi maalin.

74. peliminuutilla IFK:n Petteri Forsell pommitti tulisen kudin boksin rajalta, mutta tällä kertaa Henri Sillanpää venyi loistavaan torjuntaan.

Hetki edellisestä pallo kävi jo VPS-maalin ylärimassa. Suurinta harmitusta IFK-valmentaja Pekka Lyyskille tuotti kuitenkin Kojolan puskema osuma, joka liputettiin paitsioksi.