AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

11

(0-0)

Yleisöä 3052

RoPS
4-5-1
vko.32 // 16.8.2015

​Ennakko: HIFK-RoPS

​Ennakko: HIFK-RoPS

HIFK ja RoPS kohtaavat maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa Sonera Stadiumilla.

Rovaniemen Palloseura pelaa Veikkausliigan viimeistä kolmannesta finaalihengessä, kaikki vastustajat kun kohdataan nyt tälle kaudelle viimeisen kerran. Nyt vastaan asettuu Helsingin IFK, jonka kanssa RoPS edellisen kerran päätyi Helsingissä kesäkuun puolivälissä 1-1-tasapeliin.

- Tuo ottelu oli kovin kaksijakoinen. Me myllytimme ottelun alussa ja ottelun loppua kohti HIFK sai pelijuonesta kiinni. Tasapeli siitä ottelusta oli oikea tulos, muistelee RoPS-valmentaja Juha Malinen.

– RoPS on fyysinen joukkue, joka prässää kovaa ja korkealta. RoPSin Moshtagh Yaghoubi ja Fredrik Lassas on kaksikko, jota kannattaa seurata mielenkiinnolla maanantaina. Viime otteluissa RoPS on ehkä hieman tulosten valossa hiipunut, mutta odotettavissa on todella mielenkiintoinen ottelu. Lähdemme hakemaan täyttä pistepottia RoPSista, HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen puolestaan kertoo.

HIFK on Veikkausliigan historian joukkueista ainoa, joka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kotikentällään. Kahdeksan pelatun kotiottelun saldona on kaksi voittoa ja peräti kuusi tasapeliä. Fakta on se, että myös kotikentällä on voitettava enemmän otteluita, sillä HIFK:n alapuolella sarjataulukossa olevat joukkueet ovat heränneet taistelemaan kynsin hampain sarjassa säilymisestä.

Malisen mukaan RoPSilla on takana kaksi kovaa ottelua FC Lahtea ja SJK:a vastaan, eikä vastus helpotu tästä yhtään HIFK-otteluun.

- HIFK on ollut kotonaan kova ja on tuonut pelillisesti jotain uutta Veikkausliigaan. Joukkueen kausi on jo tähän mennessä hatunnoston arvoinen, Malinen kehuu liiganousijaa.

Malisen mielestä HIFK:lla on kentän jokaiselle osa-alueelle loistavia pelaajia, joiden kanssa RoPS saa tosissaan painia maanantaina voittaakseen ottelun.

- Topparikolmikko Kuusijärvi, Aho ja Sinisalo ovat kovia kavereita ja ketkä tahansa kaksi kentälle laittaakin, se osa-alue ei ainakaan petä. Mielenkiintoisia kavereita ovat myös keskikentän Peltonen ja hyökkäyksessä Sihvola, joka tulee vielä tällä kaudella tekemään monta maalia, kehuu Malinen maanantaista vastustajaa.

HIFK kohtaa RoPS-ottelun jälkeen kauden viimeisessä Stadin Derbyssä HJK:n, joten helppoja sarjapisteitä ei ole odotettavissa.

– Loppukaudesta tulee mielenkiintoinen. Meillä on ollut tällä kaudella vasta kahdeksan kotiottelua, joten olen luottavainen loppukauden suhteen. Meillä on kuitenkin vielä kahdeksan kotipeliä jäljellä ja kohtaamme alempana sarjataulukossa olevia joukkueita, Kankkunen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa maanantaina loukkaantumisten takia puolustaja Jani Bäckman, keskikenttäpelaaja Ville Taulo sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen. Laitapuolustaja Nnaemeka Anyamele sai KuPS-ottelussa punaisen kortin ja on pelikiellossa. Maalivahti Mika Johanssonin ja puolustaja Otto-Pekka Jurvaisen pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Milo Jung pelaa loppukauden kestävällä lainasopimuksella Kakkosessa pelaavan kasvattajaseuransa Pallokerho Keski-Uusimaan riveissä.

RoPSilta on maanantaina sivussa avainkaksikko Faith Obilor ja Antti Okkonen varoitustilien täyttymisen myötä, joten kokoonpanoon on tiedossa muutoksi. Veikkausliigan maalipörssiä 12 maalilla johtava Aleksandr Kokko tekee sen sijaa maanantaina paluun RoPSin kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.


HIFK - RoPS Sonera Stadiumilla maanantaina 17.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.