4-3-3
vko.33 // 23.8.2015

​Pietarsaaressa jäätiin osumitta (FF Jaro-FC Inter 0-0)

Magnus Bahne piti Inter-maalilla nollan. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jarolta ja FC Interiltä jäi kuparinen rikkomatta sunnuntaina Pietarsaaren Keskuskentällä ja näinpisteet jaettiin lukemin 0-0.

Jaron keskikentällä oli tänään kaksi Eremenkoa, kun Losha pelasi keskikentän pohjalla ja Sergei kymppipaikalla.

Jaro otti pallon hallinnan heti alusta lähtien. Ensimmäiset vaaralliset tilanteet nähtiin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, jolloin Jarolla oli viiden minuutin sisään useampi hyvä tilanne. Useimmiten tilanne päättyi kuitenkin huonoon viimeiseen ratkaisuun. Paras tilanne nähtiin, kun hyvin laidallaan pelannut Walter Moore riisti pallon Joni Aholta lähellä Interin rangaistusaluetta. Moore pääsi kuljettamaan rangaistusalueelle, mutta syöttö kilpistyi puolustajaan.

Hetkeä myöhemmin Peter Opiyo laukoi reilusta 20 metristä ja Bahnella oli pieniä ongelmia, mutta hän torjui kuitenkin pallon riittävän kauaksi maalista.

Sergei Eremenko sai Jaron avauspuoliajan parhaat paikat. Ensimmäinen ja paras tilanne nähtiin 25 minuutin kohdalla, kun Losha pelasi kulmapotkun matalana etutolpalle, josta Jani Virtanen syötti taakse Sergeille, jolla oli avopaikka laukoa, mutta veto epäonnistui ja pallo jäi pelaajamassaan.

Inter sai ennen taukoa pari vaarallista tilannetta. Henri Lehtonen pääsi parhaassa tilanteessa laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Jesse Öst teki hyvän torjunnan.

Muutama minuutti ennen taukoa Jamar Dixon joutui nilkuttamaan vaihtoon ja hänet korvasi Serge Atakayi. Atakayi olikin rakentamassa tilannetta juuri ennen taukoa, kun hän juoksi pystyyn ja sai Virtaselta hyvän syötön rangaistusalueelle. Atakayi käänsi takaviistoon Sergei Eremenkolle, mutta veto pomppivaan palloon nousi pahasti yli maalin.

Tauolle lähdettiin ilman maaleja huolimatta Jaron selvästä hallinnasta.

Toisella puoliajalla Jaro ei pystynyt enää luomaan yhtä paljon vaarallisia tilanteita kuin avauspuoliajalla. Inter nosti prässiään ja teki Jaron pelinrakentelun hankalammaksi, mutta silti kotijoukkue loi riittävästi tilanteita voittaakseen.

Reilu viisi minuuttia tauon jälkeen Jaro pääsi hyvään vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin Denisille, joka jatkoi 18 metriin Virtaselle, jonka laukaus oli hyvä, mutta Bahne torjui alakulmasta.

Jaro haki toisella puoliajalla voittomaalia pienellä riskilläkin ja se avasi vieraille herkullisia vastahyökkäyksiä. Jaro sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen, joissa Eremenko juniorin keskitykset olivat laadukkaita, mutta maalin asti palloa ei saatu.

Ottelun loppupuolella Denis pääsi puskemaan melko hyvästä paikasta Atakayin keskityksestä, mutta vasta yhden maalin tällä kaudella tehnyt Denis ei saanut kunnon osumaa palloon. Atakayi sai itsekin hyvän tekopaikan, kun erikoistilanteen jälkeen nuorukainen sai laukoa vajaasta kymmenestä metristä, mutta veto pomppivaan palloon epäonnistui.

Lopulta ottelun paras paikka nähtiin Jaron päädyssä. Vaarattoman näköisessä tilanteessa Guy Gnabouyou voitti pallon keskialueella ja syötti Solomon Duahin täysin yksin läpi, mutta viimeistely-yritys suuntautui selvästi ohi maalin.

Näin molempien joukkueiden oli tyytyminen yhteen pisteeseen.