AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

13

(0-1)

Yleisöä 2616

SJK
4-5-1
vko.33 // 22.8.2015

Ennakko: VPS-SJK

Ennakko: VPS-SJK

SJK matkustaa sunnuntaina Vaasaan, missä se kohtaa klo 18.30 alkavassa Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuran.

Ottelu pelataan Hietalahden stadionilla, jossa katsojakapasiteettiä on jouduttu laskemaan tulevan stadionremontin alta. Peli kiinnostaa koko Pohjanmaan alueella, säätiedotus lupaa sunnuntaille hellettä ja sarjassakin molemmat taistelee tärkeistä pisteistä - siten peli saattaa mennä jopa loppuunmyydyksi.

VPS on sarjassa viimeisenä ja tarvitsee pisteitä säilyäkseen sarjassa. SJK puolestaan on kolmantena ja voitolla se varmistelisi paikkaansa loppukauden mitalitaistossa. Kolmen ottelun tappioputki halutaan poikki nyt, jotta päästäisiin karkuun takana tulevia keskikastin joukkueita.

- Viimeinen kolmannes lähtee sarjasta käyntiin ja meillä on takana todella vaisu jakso. Olemme hävinneet enemmän pelejä kuin viime kaudella ja sarja on todella tasainen, kuten olemme nähneet. Jos meinaamme vielä pelata hyvistä sijoituksista, meidän täytyy alkaa voittamaan pelejä. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kun tähän yhdistää Vepsun vahvan kotivireen, voidaan vaasalaisleirissä odotella jopa kolmen pisteen saalista.

- Me haluamme jatkaa heidän huonoa jaksoa, mutta samalla meidän täytyy pysyä nöyrinä. SJK on kova vastus, jonka kanssa täytyy olla hereillä täydet 90 minuuttia, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo.

VPS:llä on allaan viiden tappiottoman ottelun putki, joista se on pystynyt keräämään seitsemän pistettä. Siitä huolimatta sarjasijoitus ei ole kohentunut, koska sen pahimmat kilpakumppanit ovat myös napsineet tasaiseen tahtiin pisteitä.

- Tilanne on haastava, sillä tarvitsemme isompia pistepotteja.

Vepsulla Timi Lahti ja Teemu Honkaniemi ovat tekemässä paluuta, sen sijaan edellisottelussa kolhun saanut Mikko Viitikko on sivussa. Tuoreimman hyökkääjähankinnan Joe Broekhuizenin pelaaminen sunnuntain ottelussa riippuu siitä, ehtiikö jenkkijärkäle saada itselleen peliluvan. SJK:sta Vepsuun siirtynyt Juho Lähde ei saa pelata vanhaa seuraansa vastaan.

SJK pääsee peliin hyvällä ryhmällä, sillä vain edellisessä ottelussa loukkaantunut Wayne Brown ja uusiutuneesta vammasta kärsivä Jesse Sarajärvi ovat sivussa. Treenirinkiin teki paluun lainalta Ykkösen FC Jazzista puolustaja Teemu Penninkangas ja hyökkääjä Elias Ahde. Kaksikko ottaa kuitenkin ensi tuntumansa tutussa ympäristössä Kerho 07:n mukana ja samoin tekee pitkästä loukkaantumisesta kuntoutuva Marco Matrone. Nuori keskikenttäpelaaja Emil Lidman, vietti viime viikon Suomen U19-maajoukkueen leirillä, mutta hän on jälleen käytettävissä.

VPS - SJK ja muutkin Veikkausliigaottelut löytyvät uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon. Vakion sivuille pääset tästä linkistä.


VPS-SJK Hietalahden jalkapallostadionilla sunnuntaina 23.8. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.