4-5-1
vko.34 // 29.8.2015

​Inter RoPSia vahvempi (FC Inter-RoPS 2-0)

Interin maalintekijät "Pänä" Lehtonen ja "Kiiko" Aho" (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin vahva kotisaldo RoPSia vastaan sai jatkoa lauantaina, kun turkulaiset nappasivat tärkeät pisteet 2-0 (1-0) –voitolla.

Inter otti elintärkeän voiton mitalitaiston kannalta lauantaina Veritas Stadionilla. Veikkausliigan kakkospaikkaa hallussa pitävän RoPS:n 2-0 (1-0). Interin maalit ottelussa tekivät Joni Aho ja Henri Lehtonen.

Pelin ensimmäisen maalipaikan loi tappion kärsinyt RoPS. Michael Ibiyomi ei kuitenkaan saanut yritykseensä voimaa, eikä Magnus Bahnella ollut vaikeuksia torjua puskua.

Interin ensimmäinen maalipaikka pelissä tuli vajaan vartin pelin jälkeen. Solomon Duah pelasi Philip Njokun puolittain vapaaksi. Hänen laukauksen torjui pienestä kulmasta kuitenkin eleettömästi RoPS-vahti Tomer Chenchiski.

Pelissä edettiin melko tasaisissa merkeissä. RoPS ehkä piti palloa enemmän ja prässäsi agressiivisesti. Mitään supervaarallista se ei kuitenkaan Magnus Bahnen maalille pystynyt luomaan ellei sellaiseksi lueta muutamaa keskityksestä synytynyttä maaliedushässäkkää.

Pelin 35. minuutilla alkoi tapahtua. Njoku pelasi pallon 16-alueelle Duahille, joka haastoi ennakkoluulottomasti Abdou Jammehin. RoPS-toppari ei pysynyt Solmun vauhdissa, vaan joutui kaatamaan hänet rangaistuspotkun arvoisesti.

Tuomittua rankkaria asettui ampumaan Joni Aho. Tarkka laukaus ei jättänyt torjuntamahdollisuuksia RoPS-maalivahti Chensinskille. Näin Inter ottelussa 1-0 johtoon.

Maalin jälkeen Inter sai paremmin otetta pelistä. Kaan Kairisella oli hyvä paikka tuplata Inter-johto 43. minuutilla. Laukaus suuntautui kuitenkin yli maalin.

Toisen jakson alku oli jälleen molemmin puolin hakemista. Inter onnistui Henri Lehtosen läpijuoksun ansiosta tuplaamaan johtonsa 58. minuutilla. Oikea-aikaisen läpisyötön pystyjuoksuun antoi avausmaalin tehnyt Aho.

Myös Solomon Duah pääsi lähes yksin läpi 66. minuutilla. Inter-laituri ei kuitenkaan saanut kunnon yritystä aikaan Faith Obilorin häiritessä häntä vahvasti.

Interin toisen maalin jälkeen pelin tapahtumat nähtiin keskialueella. Kumpikin joukkue puolusti tarkasti, eikä maalipaikoille ollut helppo päästä. Interin puolittaiset paikat tulivat Juho Salmiselle, kun taas RoPS:sta laukoivat hanakasti Simo Roiha ja Mostahgh Yaghoubi.

Hyväksyttyjä maaleja ottelussa ei siis lopulta enää nähty, joten Inter pääsi juhlimaan ottelussa ansaittua 2-0(1-0) voittoa.