AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-6-1

10

(1-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-4-3
vko.34 // 29.8.2015

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Tampereen Tammelassa pelataan sunnuntaina 30.8. kello 18.30 yksi kauden odotetuimmista otteluista, kun Ilves saa Veikkausliigan kamppailussa vastaansa kuusi Suomen mestaruutta putkeen voittaneen HJK:n.

Joukkueet kohtasivat Tammelassa kesäkuussa ja loppuunmyyty ottelu päättyi numeroihin 1-1. Ilves on noussut Veikkausliigassa jo kahdeksanneksi ja 23 ottelusta kasassa on yhteensä 28 pistettä. Viime ottelussaan Ilves haki arvokkaan 0-0-tasapelin kivikovalta RoPSilta Rovaniemeltä. Viime kotiottelussa kaksi viikkoa sitten FF Jaro kaatui numeroin 1-0 yli 4600 katsojan edessä.

Ilveksen kokoonpanosta ovat sunnuntaina varmuudella pois hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Antti Koskinen (nilkka). Heidän lisäkseen hyökkääjät Jonne Hjelm ja Lada Lahtinen ovat pelikiellossa korttitilin täyttymisten takia. Emenike, Eero Korte, Heikki Aho ja Samu Nieminen ovat kärsineet pikkuvammoista, ja heidän pelikuntonsa ratkeaa vasta viikonlopun aikana.

Ilveksen kapteeni ja puolustuksen tyylikäs johtaja Antti Hynynen oli viime ottelusta korttitilin täyttymisen takia pois ja mies odottaa innoissaan HJK:ta kylään.

- Itselläni on tosiaan paljon pelejä alla tällä kaudella ja tottakai välillä tuntuu pohkeissa isot peliminuutit. Nyt tässä on ollut kuitenkin hyvää aikaa palautella ja valmistautua sunnuntain kotimatsiin HJK:ta vastaan. Viimeksi Ilves-HJK-ottelussa Tammelan stadion oli aivan täynnä ja odotettavissa on taas varmasti iso yleisöryntäys. Suurin syy parantuneisiin otteisiimme on varmasti se, että olemme päässeet pois alkukauden otteluruuhkista ja saatu rauhoitettua tahtia. Pelien kautta kuntomme on kohonnut ja olemme hiljalleen päässeet mukaan tähän liigarytmiin, Hynynen toteaa seuransa sivuilla

Ilvestä vastaan pelattava ottelu päättää Klubin raskaan, kolmen ottelun viikon. Maanantaina joukkue tasasi Veikkausliigapisteet Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan ja torstaina Klubi mitteli Eurooppa-liigan playoff-vaiheen ottelussa venäläistä FC Krasnodaria vastaan. Tiukan taistelun päätteksi joukkueet päätyivät 0-0 tasapeliin, joka tarkoitti HJK:n europelien loppumista kun Krasnodar jatkoi lohkovaiheeseen.

Sunnuntain Veikkausliigakierroksen päätteeksi alkava maaottelutauko tulee Klubille hyvään saumaan. Joukkue on kärsinyt viimeisten viikkojen ajan lukuisista loukkaantumisista ja tauon aikana loukkaantuneet pelaajat pääsevät parantelemaan vammojaan. Maajoukkuetehtäviin Klubin edustusjoukkueen puolelta lähtevät Rasmus Schüller, Matti Klinga, Roni Peiponen ja Obed Malolo.


Ilves - HJK Tammelan stadionilla sunnuntaina 30.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.