AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-3

02

(0-0)

Yleisöä 6052

FC Inter
4-3-3
vko.36 // 9.9.2015

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

Reilun viikon mittainen maaottelutauko päättyy huomenna torstaina, kun FC Inter kohtaa Veikkausliigaottelussa sarjataulukon ykkösjoukkue HJK:n. Ottelu Sonera Stadiumilla Helsingissä alkaa kello 18.30.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa tämän kauden Veikkausliigassa. Toukokuussa HJK vei kotiottelun nimiinsä 2-0, kun taas kesäkuun lopussa Inter murskasi HJK:n kotikentällään Veritas Stadionilla 3-0.

Interin lähtökohdat otteluun ovat selvät. Mikäli joukkue haluaa pysyä mitalitaistossa, täytyy sen pystyä voittamaan HJK vieraissa. Helppoa se ei ole, sillä joukkueen edellisestä HJK:sta saavutetusta vierasvoitosta on aikaa jo yli kymmen vuotta.

- HJK ei ole meille eikä muillekaan joukkueelle helppo vastustaja kotikentällä. He ovat kuitenkin voitettavissa siinä missä muutkin joukkueet. Ottelussa pitää vain onnistua hyvin jokaisella osa-alueella. Heikkoja lenkkejä ei huomenna kentällä saa olla, korostaa Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Interin lähtökohdat otteluun ovat hyvät. Joukkue on saanut harjoitella maajoukkuetauon rauhassa. Tämän lisäksi joukkueen terveystilanne on melko hyvä, eikä pelikieltojakaan ole tällä hetkellä rasitteena.

- Meno harjoituskentällä on ollut hyvää. Olemme saaneet loukkaantuneita pelaajia takaisin terveiden kirjoihin, mikä on näkynyt positiivisesti myös tekemisenä harjoituskentällä. Kilpailu pelipaikoista on kovempi kuin aikaisemmin, mikä on aina hyvä asia, sanoo Dragtsma.

HJK:n ottelut eivät ole tällä kaudella sujuneet ihan viime kausien dominoinnin tapaan. Joukkue on kärsinyt paljon loukkaantumisista, mikä vaikuttaa Dragtsman mukaan aina jollakin tavalla pelaamiseen.

- Heillä on ollut paljon loukkaantumisia, mikä vaikuttaa aina pelaamiseen. Tauko teki varmasti myös heille hyvää tuolta kannalta katsottuna, pohtii Dragtsma.

- Pieni tauko ollut peleistä, jonka aikana olemme päässeet myös lepäämään. Treenipäiviä ja lepopäiviä tuli tauon aikana suunnilleen yhtä paljon ja varsinkin osalle pelaajista lepo tuli todella tarpeeseen kovan ottelutahdin jälkeen, vahvistaa HJK:n päävalmentaja Mika "Bana" Lehkosuo.

Interin vaarallisuus on hyvin Lehkosuon tiedossa.

- Meidän täytyy pitää kenttätasapainomme hyvin kasassa läpi ottelun, kun vastassa on äärimmäisen vaarallinen vastaiskujoukkue. Omaan hyökkäyspeliimme pitää saada lisää vaarallisuutta, jotta pääsemme tekemään maaleja kotiyleisömme edessä.

Lukuisista loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Klubi saa riveihinsä kaivattuja palaajia, kun maaottelutauon aikana pelaajia on palannut sairastuvalla. Mac Kandji esiintyy kauden ensimmäisessä kilpailullisessa ottelussaan Interiä vastaan. Muita palaajia ovat Demba Savage ja Sebastian Sorsa. Maajoukkueesta loukkaantumisen vuoksi sivuun jäänyt Rasmus Schüller on kuntoutunut tauon aikana ja on huomenna kokoonpanossa.

Sinivalkoisten riveissä nähdään torstaina myös ensikertalainen, kun maaottelutauon alussa Klubin riveihin liittynyt brasilialaishyökkääjä Ademir on torstaina ensimmäistä kertaa HJK:n kokoonpanossa.

Interin kokoonpanosta huomisesta HJK-ottelusta puuttuvat loukkaantuneiden kirjoilla vielä olevat Oskari Qvick, Vincent Onovo ja maalivahti Jukka Lehtovaara.


HJK - FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 10.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.