AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 3185

FF Jaro
4-3-3
vko.36 // 10.9.2015

​RoPS ja Jaro jakoivat pisteet (RoPS-Jaro 0-0)

​RoPS ja Jaro jakoivat pisteet (RoPS-Jaro 0-0)

RoPS jäi pistejakoon kotonaan Jaroa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS ja FF Jaro jäivät osumitta torstaisessa kohtaamisessaan Rovaniemen Keskuskentällä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Jaro sai alkuun pari kulmapotkua, joista yhdestä Reginaldo Junior pääsi puskemaan loistavasta paikasta, mutta ei onnistunut viimeistelemään.

Jarolta puuttui ottelusta useita pelaajia ja joukkue sai uuden takaiskun loukkaantumisten muodossa ottelun alussa, kun Antti Okkonen kolhi Peter Opiyoa keskialueella ja Opiyo joutui tulemaan vaihtoon. Hänet korvasi Sergei Eremenko.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Jesse Öst aiheutti vieraille ylimääräisiä sydämenlyöntejä, kun hän lipsautti helpon pallon käsistään rangaistusalueella. Mika Mäkitalo pääsi laukomaan, mutta ei saanut askelia sopimaan ja veto meni selvästi ohi. Muutama minuutti myöhemmin Öst puolestaan pelasti Jaron. Keskialueelta lähtenyt pallo kimposi Mathias Kullströmin jalasta rangaistusalueelle Alexandr Kokolle, mutta Öst katkaisi erinomaisella vastaantulolla.

Tasaisen alun jälkeen Jaro oli varsinkin Opiyon loukkaantumisen jälkeen hieman altavastaajana kenttätapahtumissa, mutta aivan huippupaikoille ei kotijoukkuekaan päässyt ensimmäisen puolituntisen aikana.

Kahdeksan minuuttia ennen taukoa RoPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Juha Pirinen laukoi hyvin, mutta aavistuksen yli. Jaron osalta ensimmäisen puoliajan viimeinen vartti oli jälleen parempaa peliä ja vieraat saivat muutaman melko hyvän hyökkäyksen, mutta Reginaldon alkuhetkien paikka jäi vieraiden parhaaksi tilanteeksi avauspuoliajalla. Tauolle mentiin Jarolle viime aikoina tutuksi tulleessa maalittomassa tilanteessa.

Jarolle tuli lisää loukkaantumishuolia, kun Öst joutui tulemaan vaihtoon jalkavamman vuoksi ja Emil Öhberg vartioi toisen puoliajan Jaron maalia. Jaro teki tauolla toisenkin vaihdon, kun Alibek Aliev korvasi Denisin. Näin Jaro oli joutunut tekemään kaikki vaihtonsa jo ottelun puolivälissä. Myös RoPS teki tauolla vaihdon, kun Eero Markkanen tuli Tomas Hradeckyn tilalle. Markkanen saikin heti tauon jälkeen huipputontin, kun Jaro puolusti vapaapotkussa todella löysästi. Kokko jatkoi maalin eteen täysin vapaana olleelle Markkaselle, joka kuitenkin epäonnistui pahasti viimeistelyssään.

Joona Veteli haastoi 50 minuutin pelin jälkeen ja sai käännettyä hyvän keskityksen päätyrajalta. David Silva oli lähellä päästä törkkäämään pallon maaliin, mutta Tomer Chencinski ehti kaapata pallon.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, sai Jaro hyvän jakson. Vieraat saivat parikin hyvän näköistä keskitystä maalille, joista seurasi kaksi kulmapotkua. Jälkimmäisestä kulmapotkusta Boris Kadio oli todella lähellä päästä laukomaan kymmenestä metristä, mutta Obilor liukui eteen.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika eteni, sitä selvemmän otteen RoPS otti pelistä. Jarolta Aliev teki hyvin töitä kärjessä ja voitti kaksinkamppailuita, mutta valmista tilanteista ei tullut. Puolustuspäässä Jaro pelasi tarkasti, vaikka joutui taistelemaan kovasti fyysisen kotijoukkueen kanssa. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua RoPS oli siirtyä johtoon, mutta Markkasen jatko kulmapotkusta meni aavistuksen ohi.

Jaro siirtyi toisella puoliajalla viiden miehen puolustuslinjaan Kadion tultua auttamaan toppareina pelanneita Vaganovia ja Kullströmiä. Viisi minuuttia ennen loppua Kadio pääsi puskemaan Riveran kulmasta, mutta ei aivan saanut kunnon osumaa palloon. Heti perään Reginaldo nousi hyvin ja nosti pallon päätyrajalta pilkun tuntumaan Riveralle, joka laukauksen sijaan otti pallon haltuun ja tilanne kuivui kokoon.

RoPS oli lähellä voittomaalia puolitoista minuuttia ennen loppua. Kulmapotku tuli etutolpalle, jossa pallo kimposi Obilorin polvesta kohti Jaron maalia, mutta Jaro onneksi suoraan Öhbergin käteen.

Lähimpänä voittoa oli kuitenkin lopulta Jaro. Lisäajan toisella minuutilla Riveran erinomainen vapaapotku keskialueelta tuli Alieville, jonka jatko meni Chencinskin käsien kautta ylärimaan. Se oli ottelun viimeinen tilanne ja Jaro sai siis mukaansa arvokkaan vieraspisteen. Jaron maaliton putki on kuitenkin venynyt jo neljän ottelun mittaiseksi. Taistelu liigapaikoista tiivistyi entisestään VPS:n otettua täydet pisteet Ilveksen isäntänä. Nyt Jaron ja VPS:n välillä on kolme pistettä.