AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

32

(2-1)

Yleisöä 2528

FC KTP
4-4-2
vko.36 // 9.9.2015

Ennakko: FC Lahti-FC KTP

Ennakko: FC Lahti-FC KTP

FC Lahti saa torstaina vastaansa tärkeässä Veikkausliigaottelussaan vanhan "perivihollisen" Kotkasta, kun FC KTP saapuu Lahteen.

FC Lahti lähtee illan otteluun allaan ennen maajoukkuetaukoa otettu taisteluvoitto Kuopion Palloseurasta. KuPS:a vastaan kentän näkyvimpiä hahmoja olivat maalin viimeistellyt Matheus Alves ja laitapuolustajaksi yllättäen komennettu Mika Ääritalo. Maalissa Henrik Moisander torjui vakuuttavasti. Maaottelutauolla Kuhnurimiehistöön liittyi loukkaantumisia paikkaamaan Mikkelissälainalla ollut Jasse Tuominen ja keväällä Lahdesta lähtenyt Jani Tanska. Varmuudella kokoonpanosta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo ja Henri Toivomäki sekä pelikieltoaan kärsivä Xhevdet Gela.

Vierailija FC KTP on esittänyt heräämisen merkkejä. Neljästä viimeisestä ottelusta kotkalaiset ovat voittaneet kolme ja seura onkin noussut pois karsijan paikalta. KTP vahvistui maajoukkuetauon aikana kolmella pelaajalla, kun maalivahti Craig Hill ja kokeneet Eetu Muinonen ja Babatunde Wusu liittyivät vihreävalkoisten miehistöön. Kotkalaisten hyvästä vireestä ovat vastanneet etenkin nuori Aleksi Tarvonen ja alati vaarallinen Tamás Gruborovics.

Ottelu on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa tuulisella Mukkulan tekonurmella ja liigassa molemmat ovat isännöinneet yhden kotiottelun. Kaikki kohtaamiset ovat päättyneet tasatulokseen. Kisapuistossa Matheus Alves vastasi isäntien maalista ja vieraiden onnekas maali merkattiin Ilari Äijälälle.

- Ei olla kyetty tappamaan niitä pelejä ja ollaan nyhjätty pari tasapeliä liigassa heitä vastaan. Pitää saada päättäväisyyttä. Löytyä rohkeutta ottaa vastuuta ja tehdä kylmäpäisempiä ratkaisuja, päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

- KTP:lla on hyvä boosti päällä. He ovat suoraviivaistaneet ja yksinkertaistaneet pelaamista alkukaudesta. He pelaavat vauhdikkaasti tällä hetkellä. Ovat saaneet Sasha Anttilaisen mukaan ja hän on tuonut vauhtia sekä pelotetta hyökkäyspäähän. Tamas Gruborovics ja Babatunde Wusu vanhana tutkaparina JJK:sta ovat myös mahdollisuus. Tiedossa on heidänkin heikkoutensa, mihin olisi tarkoitus iskeä, Korkeakunnas paaluttaa.

Historian saatossa FC Lahti on kohdannut KTP:n eri nimivariaatioineen virallisissa otteluissa 36 kertaa. Näistä otteluista 18 on päättynyt Kuhnureitten juhliin, kun taas kotkalaiset ovat juhlineet kymmenen kertaa. Maaleja Lahti on iskenyt kunnioitettavat 66, vihreävalkoiset puolestaan tasan 20 vähemmän. Joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen Ykköscupissa päättyi kotkalaisten 2-1 -voittoon Miikka Lempisen vastatessa Kuhnurimaalista.

Kuhnurimiehistön pelaajatilanne on ottelun alla valoisampi kuin ennen maaottelutaukoa.

- Henri Toivomäki ja Jussi Länsitalo ovat tietysti pois. Petri Pasanen ja Pekka Lagerblom ovat kysymysmerkkejä sekä Xhevdet Gela on pelikiellossa. Muuten kaikki ovat kunnossa, Korkeakunnas päättää.

KTP matkaa Lahteen allaan todella maukas kotivoitto FF Jarosta elokuun lopun ottelusta. Joukkue taisteli mallikkaasti ja paranteli niukalla, mutta ansaitulla, voitolla sijoitustaan sarjan tyvipäässä.Ryhmä on tämän jälkeen päässyt harjoittelemaan ja keskittymään tulevaan kamppailuun rauhassa, eikä loukkaantumisetkaan juurikaan häiritse. Lisäksi ryhmää on vahvistettu kolmella pelaajalla. Maalille hankittiin Jere Pyhärannan aisapariksi jenkki Craig Hill. Lisäksi keskikentän kokenut Eetu Muinonen sekä hyökkäyspään Babatunde Wusu liittyivät kotkalaisten vahvuuteen. Kaikki kolme nähdään näillä näkymin myös kokoonpanossa torstaina.

Kuten mainittua, KTP:n loukkaantumistilanne on hyvä. Poissa ovat varmuudella vain Samuli Kaivonurmi sekä harjoituksissa nilkkaansa loukannut Juho Lehtonen. Lisäksi Sasha Anttilainen veti keskiviikkona vain osan harjoituksista, joten hänen pelikuntonsa ratkeaa vasta ottelun alla. Nuoret Sauli Kilpeläinen ja Topi Pasi vahvistavat näillä näkymin loppu kauden reservijoukkue Kouvolan Susia.



FC Lahti-FC KTP Lahden Kisapuistossa torstaina 10.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.