Yleisöä 1320

4-4-2
vko.37 // 20.9.2015

SJK nousi voittoon (FC KTP-SJK 1-3)

SJK piti itsensä mukana tiukasti mestaruustaistelussa, kun se nousi tappioasemasta 3-1 (0-1)-voittoon FC KTP:stä. KTP:n asema putoamistaistelussa sen sijaan vaikeutui.

SJK joutui suorittamaan pelaajavaihdon jo kahdeksannella minuutilla, kun Allan Souza joutui tikattavaksi ja teki tilaa Johannes Laaksoselle. 13. minuutilla Tuco keskitti hyvin oikealta laidalta Akseli Pelvakselle, jonka pusku meni kuitenkin maalin katolle. Myös KTP joutui suorittamaan vaihdon aikaisessa vaiheessa. Tamas Gruborovics korvasi loukkaantumisista pitkin kautta kärsineen Sasha Anttilaisen. 20. minuutilla Tuco pääsi puskemaan Johannes Laaksosen kulmapotkusta, mutta pusku meni niukasti ohi maalin.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Wayne Brown laukoi matalan kudin boksin rajalta, mutta ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan pelannut Craig Hill torjui vedon kulmapotkuksi.

SJK:n hallinnasta huolimatta ensimmäisen maalin teki KTP. Niko Ikävalkon vapaapotku onnistui täydellisesti ja kovaan maalivireeseen yltynyt "Nitti" teki kauden neljännen maalinsa. Myös SJK teki maalin ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta se hylättiin paitsiona. Henri Aalto keskitti Akseli Pelvakselle, joka puski pallon maaliin. Pelvas ei ollut paitsiossa, mutta ilmeisesti Roope Riski vaikutti peliin paitsioasemassa.

SJK tasoitti 52. minuutilla. Tuco keskitti oikealta laidalta ja Roope Riski puski pallon maaliin Hillin käsien ja tolpan kautta. Pari minuuttia myöhemmin Akseli Pelvas ohitti Ville Oksasen boksissa ja pääsi laukomaan, mutta KTP-puolustus pystyi lopulta blokkaamaan.

SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä 77. minuutilla, kun Roope Riskin laukaus kolahti ylärimaan. Lopulta kaivattu maali tuli 83. minuutilla. Johannes Laaksonen keskitti maalille, Nosh A Lodyn katko hiukan epäonnistui, Toni Lehtinen kiitti ja laukoi pallon maaliin. Maali oli Lehtiselle kauden kuudes.

SJK iski vielä kolmannen maalin. Roope Riski vei Felipe Aspegrenia mennen tullen ja syötti Lehtiselle boksiin. Ville Oksanen joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Roope Riski viimeisteli pilkulta varmasti ottelun toisen ja kauden viidennen maalinsa.