AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

13

(1-0)

Yleisöä 1320

SJK
4-4-2
vko.37 // 19.9.2015

Ennakko: FC KTP-SJK

Ennakko: FC KTP-SJK

FC KTP:lla on tiukka paikka sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Arto Tolsa Areenalla on kovat panokset piipussa sunnuntaina, kun sarjapaikastaan taisteleva FC KTP isännöi mestaruudesta kamppailevaa SJK:ta.

SJK matkustaa jälleen normaaliin tapaan jo vuorokautta aiemmin ottleupaikkakunnalle ja on siten jo lauantaina valmistautumassa sunnuntaina pelattavaan otteluun.

Sarjassa molemmilla joukkueilla on äärimmäisen jännät paikat, sillä SJK on toisena, pelin vähemmän kärjessä olevaa RoPSia pelanneena ja vain kahden pisteen päässä. RoPS puolestaan kohtaa sunnuntaina kolmantena olevan HJK:n Helsingissä ja siten tuloksista riippuen kuka vain kolmikosta voi lähteä seuraavaan viikkoon Veikkausliigan kärkijoukkueena. SJK ja HJK puolestaan kohtaavat jo ensi viikon keskiviikkona Seinäjoella.

KTP taas valahti Veikkausliigan viimeiselle sijalle torstaina, kun VPS nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa tällä kaudella ja nousi ensimmäistä kertaa pois suoran tippujan paikalta. Tämä ottelu mukaan laskettuna pelejä on jäljellä enää kuusi ja jokaisella pisteellä on nyt suuri merkitys.

- Tietenkin molemmilla joukkueilla on tässä ottelussa paineita. Mutta meillä on ne mukavammat paineet. Mutta heillä on kuitenkin valmentaja, Sami Ristilä, jolla on kokemusta vaikeista paikoista, muistuttaa SJK valmentaja Chris Cleaver.

KTP on pelannut kaksi viimeisintä otteluaan ilman voittoa ja etenkin edellinen kotikamppailu Rovaniemeä vastaan oli murheellinen. RoPS oli kaikessa edellä ja vei ansaitut pisteet 0-4 lukemilla.

- Kasvojen pesun paikka, noin konkreettisesti ilmaistuna. Vaikka Rovaniemi oli ottelussa hyvä, oma pelillinen ilmeemme ei ollut halutunlainen. Tämän viikon treeneissä ollaan taas menty hyvällä asenteella. Esimerkiksi tänään jalka liikkui kaikilla taas eri lailla kuin pelissä ja fokusointi oli hyvää, siihen olen tyytyväinen, päävalmentaja Sami Ristilä sanoo.

Cleaverkin painottaa, että KTP on viime otteluissaankin ollut tuloksia parempi joukkue.

- Kotka on vaarallinen joukkue, jos heille antaa mahdollisuuden pelata omaa peliä. Esimerkiksi edellisessä ottelussa RoPSia vastaan heillä oli ensin paikat mennä johtoon ja pallohallinta oli heillä. Se on avainasia tässäkin ottelussa, että meidän pitää käyttää omat paikkamme, emme viime ottelussamme näitä käyttäneet. Se on kylmä fakta, että jos haluaa menestyä, pitää paikoista laittaa sisään, sillä niitä tulee peleissä niin vähän. Varsinkin tiukemmissa peleissä, painottaa Cleaver.

Vieraaksi saapuvalla SJK:lla on allaan viisi tappiotonta ottelua, tosin kaksi viimeisintä on päättynyt tasapeliin. Ristilä odottaa vastaan RoPSin tavoin taitavaa pallollista joukkuetta.

- Taitava pallollinen joukkue, joka puolustaa usein syvällä ja tiiviisti. Joukkueessa on kokeneita, ulkomaillakin käyneitä pelaajia. Meidän pitää saada horjutettua heidän pelaamistaan ja sitä kautta saada omamme rullaamaan.

KTP:n loukkaantumistilanne on lähes täydellinen. Varmuudella kokoonpanosta puuttui vai Samuli Kaivonurmi. Juho Lehtonenkin veti lauantain viimeiset harjoitukset, mutta hänen lopullinen pelikuntonsa selviää ennen ottelua.

Hyvä tilanne on myös SJK:lla, jolta ei ole kuin Richie Dorman sivussa.


FC KTP - SJK sunnuntaina 20.9. kello 16.00 Arto Tolsa Areenalla. Ottelua voi seurata osana Ylen Futiskierros-lähetystä. Ottelu on nähtävillä suorana myös IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.