Yleisöä 1003

4-3-3
vko.38 // 21.9.2015

Inter haki voiton Ahvenanmaalta (IFK Mariehamn-Inter 0-2)

IFK Mariehamn ja FC Inter kohtasivat toisensa Respect Suomen Cupin finaalin kenraaliharjoituksessa. Inter kävi hakemassa Maarianhaminasta kolme pistettä 2-0 (1-0)-voitolla.

IFK Mariehamn saa mahdollisuutensa revanssiin jo lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Suomen Cupin finaalissa Valkeakoskella.

Inter pysyi mukana Veikkausliigan mitalitaistossa, kun joukkue voitti maanantaina IFK Mariehamnin vieraskentällä 0-2(0-1). Interin maalit ottelussa teki Serge N'Gal.

Todella raskaissa olosuhteissa pelatun ottelun ensimmäistä 20 minuuttia hallitsi kotijoukkue IFK. Se sai luotua painetta Interin päätyyn Petteri Forsellin johdolla. IFK:n paras maalintekopaikka nähtiin pelin 13. minuutilla, kun Kristian Kojola pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Interin maalivahti Magnus Bahne torjui tilanteen kuitenkin upeasti.

Kesken IFK:n painostuksen Interin Serge N'Gal pääsi 23. minuutilla kuin varkain yksin läpi. Walter Viitala sai kuitenkin torjuttua tilanteen. Seuranneesta sylkypallosta Sebastian Mannström laukoi pallon ylärimään. Tämän jälkeen Mannström pääsi yrittämään uudestaan, mutta sen yrityksen tiellä oli IFK-puolustaja.

Minuuttia myöhemmin Inter onnistui maalinteossa Serge N'Galin toimesta. Kamerunilaispelaajan laukaus oli kyllä menossa jo ohi maalin, mutta Interin onneksi se muutti IFK-pelaajasta suuntaa ja painui ohi Viitalan.

Maalin jälkeen pelin tapahtumat tasoittuivat. IFK sai luotua muutaman hässäkän Inter päätyyn, mutta vaarallisimmat tilanteet saivat alkunsa Forsellin vapaapotkuista. Tauolle mentiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin lopulta 54. minuutilla, kun Magnus Bahne torjui upeasti Dever Orgillin volleyn yläkulmaksi. Kolme minuuttia tästä ja Inter iski toisessa päässä. Kaan Kairinen lähetti kierteisen kulmapotkun maalille, josta avausmaalin tehnyt N'Gal puski sen voimalla IFK Mariehamnin maaliin. Maali oli siis "Naskalin" toinen tässä ottelussa.

Interin toisen maalin jälkeen kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta vähän riskillä, mikä avasi Interille tilaisuuksia vastaiskuihin. Juho Salminen oli yksi pelaajista, joka pääsi yrittämään maalintekoa. Vauhdikkaasti laidallaan viilettänyt Salminen ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään Lehtosen keskitystä, eikä läpiajoaan 67. minuutilla.

Kotijoukkue IFK sai myös luotua Interin maalille useita vaarallisia tilanteita. Magnus Bahne ja uhrautuvasti pelannut Inter-puolustus selvittivät nuo tilanteet taidolla ja tuurilla.

Aivan ottelun lopussa myös vaihdosta kentälle tullut Demba Camara pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta. Walter Viitala oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui yrityksen.

N'Galin maalit jäivät lopulta ottelun ainoiksi. Interille siis noiden osumien turvin kotiinviemisiksi tärkeä 0-2 voitto, joka pitää joukkueen mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.