AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
5-4-3

02

(0-1)

Yleisöä 9111

RoPS
4-5-1
vko.37 // 19.9.2015

​Ennakko: HJK-RoPS

​Ennakko: HJK-RoPS

HJK ja RoPS kohtaavat huippukamppailussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura matkaa sunnuntaiksi Helsinkiin kohtaamaan moninkertaisen Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin.

Liigan piikkipaikalla oleva RoPS ei lähde Helsinkiin nöyristelemään, vaan tavoitteena on haastaa mestari HJK tosissaan.

- HJK on kotiluolassaan kova vastus. Meille on mitä mainioin paikka päästä suuren yleisön edessä haastamaan moninkertainen Suomen mestari kotikentällään. Meidän usko omaan tekemiseen on vahva, itseluottamus kova ja kiilto silmissä kirkas.

- Riittääkö tämä tilanne HJK:a vastaan, se nähdään sunnuntaina, toteaa RoPS-valmentaja Juha Malinen luottavaisena.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Rovaniemellä. Kauden avauskierroksella HJK vei voiton maalein 3-1, mutta RoPS kuittasi kalavelat heinäkuussa ja nappasi 2-1-kotivoiton.

Ottelun panokset ovat erittäin hyvin tiedossa kuten HJK-kärki Macoumba Kandji tiivistää.

- Kun vastassa on sarjakärki, on selvää että taistelusta tulee kova. Me haluamme päihittää heidät ja nousta takaisin sarjan kärkeen ja he haluavat pitää paikkansa. Meidän on saatava viimeistelymme kuntoon, mutta myös puolustettava tiivistii ja pitää pakka kasassa. Erikoistilanteista on mennyt omiin liikaa maaleja ja sen kanssa on sunnuntaina oltava erityisen tarkkana, Kandji sanoo.

-Kaikki on hyvin yksinkertaista. Niin pitkään kuin saamme luotua paljon tilanteita RoPS:n maalille ei meillä ole mitään hätää. Viimeistely on hieman tökkinyt, mutta omaan tekemiseen täytyy säilyttää aina usko ja luottaa siihen että maaleja tulee, kunhan saamme tilanteita luotua

Viime aikoina paljon loukkaantumisista kärsinyt Klubi saa sunnuntaina monta kokoonpanoon palaavaa pelaajaa jälleen riveihinsä. Gideon Baah'n piti palata jo viikko sitten, mutta Jaroa vastaan Baah jätettiin varotoimenpiteenä pois kokoonpanosta. RoPS:a vastaan Baah palaa kokoonpanoon. Paluun tekevät myös Toni Kolehmainen ja flunssansa selättänyt Roni Peiponen.

Ousman Jallow'ta ja Obed Maloloa odotellaan kokoonpanoon jo ensi viikolla ja kaksikko saatetaan nähdä ensi keskiviikon SJK-pelissä. Myös Nikolai Alho on aloittanut täysipainoisen joukkueharjoittelun ja koko kauden sivussa olleen laiturin paluu lähestyy koko ajan. Markus Heikkinen palaa mukaan joukkueharjoitteluun ensi viikolla.


HJK-RoPS Sonera stadiumilla sunnuntaina 20.9. kello 16.00. Kamppailua voi seurata suorana lähetyksenä Ylen Futiskierros-lähetyksessä, jonka pääotteluna se on. Ottelun voit katsoa suorana myös IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.