HIFK
4-4-2
vko.37 // 20.9.2015

HIFK murskasi FC Lahden (FC Lahti-HIFK 0-5)

HIFK otti sarjapaikkansa kannalta tärkeän voiton, kun se haki Lahdesta selvän 5-0 (3-0)-voiton. Voitolla helsinkiläiset tukevoittivat asemiaan sarjapaikan suhteen.

Tummat pilvet lipuivat Lahden Kisapuiston kauniin syyssään päälle, kun Helsingin IFK voitti FC Lahden murskalukemin 0-5. Vierailijoiden maaleista vastasivat Eero Peltonen, Ville Salmikivi, Esa Terävä, Otto-Pekka Jurvainen ja Pekka Sihvola.

Vierasjoukkue HIFK oli heti ottelun alussa terävänä. IFK hallitsi ja voitti kaksinkamppailuja keskikentällä järjestäen, eikä Lahti saanut pelistä otetta. Aivan ottelun alkuun vierailijat iskivät kulmasta, kun Eero Peltonen pääsi puskemaan Otto-Pekka Jurvaisen kulmasta aivan vapaasti 0-1 - johtoon. Ja vain hetkeä myöhemmin, kun peliä oli takana vain alle vartti, Ville Salmikivi sai pallon rangaistusalueen sisällä ja pääsi kääntymään ja ampumaan punapaidat 2-0 -johtoon.

Kuhnurit eivät toipuneet nopeista takaiskuista, kun IFK lisäsi johtonsa jo kolmeen maaliin. Esa Terävä pääsi puskemaan kahdesti. Ensimmäinen pusku kimposi tolpasta takaisin ja hän puski toisen varmasti sisään. Tauolle mentiin 0-3 -tilanteessa ja kuvaavaa on, ettei Lahti saanut ainuttakaan vetoa kohti vierailijoiden maalia.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. IFK lisäsikin johtoaan tunnin pelin jälkeen, kun Lahden puolustus revittiin rikki muutamalla nopealla syötöllä ja Otto-Pekka Jurvainen liukui pallon maaliin. Lahden paras paikka siunaantui Hassan Seseaylle, joka pääsi ampumaan lähietäisyydeltä kohti tyhjää maalia. Huonosta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui reilusti yli IFK-maalin.

Loppunumerot 0-5 viimeisteli Pekka Sihvola, joka pääsi Tommi Vesalan hyvästä syötöstä karkuun Lahden toppariparilta. Sihvolan kliininen viimeistely maalin alakulmaan katkaisi loputkin selkärangat Lahden joukkueelta.