AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FF Jaro
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1051

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.37 // 17.9.2015

Jaro ja IFK Mariehamn maalittomaan tasapeliin (Jaro-IFK Mariehamn 0-0)

Jaro ja IFK Mariehamn maalittomaan tasapeliin (Jaro-IFK Mariehamn 0-0)

Jaro pelasi kolmannen peräkkäisen tasapelinsä, kun se joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Taistelu sarjapaikasta tiivistyy.

Kova sade vaikeutti molempien joukkueiden peliä ja varsinkin pitkät syötöt pomppasivat kauaksi. Jaro otti kuitenkin pallollisen hallinnan itselleen ja loi jo ottelun alussa pari puolittaista paikkaa.

Muutaman minuutin kohdalla Alexei Eremenko juniorin syöttö oli vapauttaa Alibek Alievin läpi, mutta Otso Virtanen ehti ensimmäisenä.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Reginaldo Junior katkaisi keskialueella hyvin hyökkäyksen ja Jaro pääsi kääntämään vaarallisen vastahyökkäyksen. Jose Manuel Rivera levitti vasemmalle Walter Moorelle, joka laukoi tulisesti rangaistusalueen kulmasta, mutta puolisen metriä ohi takatolpasta.

IFK Mariehamnin selvästi vaarallisin pelaaja oli Dever Orgill, joka aiheutti ongelmia Jaron puolustukselle nopeudellaan. Reilun puolen tunnin kohdalla Orgill sai luotua itselleen paikan neljän puolustajan ympäröimänä, mutta Mathias Kullström liukutaklaus pelasti Jaron.

Jaro sai puoliajan loppuun vielä mukavan paineen IFK:n päähän. Paras paikka nähtiin, kun David Silva lähetti korkean keskityksen puolustajien taakse, jossa sekä Didier Boris Kadio että Reginaldo Junior olivat vapaana. Kadio yritti puskea pallon maalin eteen Alieville, mutta pusku hieman epäonnistui ja Virtanen sai kättään väliin ja IFK-puolustus pääsi purkamaan.

Ilya Vaganov loukkasi nilkkaansa avauspuoliajan loppupuolella ja hän joutui tulemaan tauolla vaihtoon. Jamar Dixon tuli Vaganovin tilalle ja samalla Kadio tippui toppariksi.

Toisen puoliajan alussa IFK hyökkäsi pariin kertaan vaarallisesti. Lähimpänä oli Orgill, joka oli jäänyt täysin vapaaksi keskitystilanteessa ja sentteri pääsi puskemaan maalin edestä, mutta Jaron onneksi yli.

Tunnin kohdalla nähtiin Jaron koko ottelun paras paikka. Dixon antoi hyvän syötön rangaistusalueelle Alieville, joka käänsi matalan syötön maalin eteen vitosen viivaa pitkin. Silva ei aivan ylettänyt palloon, mutta irtopallo jäi suoraan Riveralle vajaaseen kymmeneen metriin ja Rivera siirsi vielä viereen Moorelle, jonka laukaus muutamasta metristä tömähti tolppaan ja kotiyleisö joutui huokailemaan pettymyksestä.

Hukatun avopaikan jälkeen Jaro hieman menetti otetta seuraavaksi kymmeneksi minuutiksi ja IFK loi muutaman vaarallisen tilanteen. Jaron onneksi Brian Spanin laukaus viuhui selvästi ohi.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Silva sai asetella reilusta 20 metristä ja laukoi tulisesti, mutta Virtanen venytti komeasti laukauksen kulmaksi.

Viisi minuuttia ennen loppua vieraat olivat lähellä ryövätä täydet pisteet mukanaan. Lyhyen kulmapotkun jälkeen pallo tuli Aleksei Kangaskolkalle, joka laukoi kohti yläkulmaa, mutta Silva oli päineen edessä ja esti varman näköisen maalin syntymisen.

Ottelu sai vielä dramaattisen käänteen kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Eremenko junior luki keskialueella syötön ja lähetti pitkällä syötöllä Denisin vauhtiin. Virtaselle sattui pieni ajatuskatkos ja hän tuli katkaisemaan palloa rangaistusalueen ulkopuolelle, mutta pelasi palloa käsillään. Seurauksena Virtaselle punainen kortti ja Jarolle vapaapotku 18 metristä. Jaron harmiksi Loshan vapaapotku osui muuriin.

Sateisella Keskuskentällä nähtiin vielä yksi tilanne, kun Eremenko junior pääsi laukomaan irtopalloon 25 metristä. Laukaus oli painava, mutta veto suuntatui puolisen metriä yli maalin.